Simović odgovorila Ministarstvu: Izričete neistinite tvrdnje

"Što god neodgovorni pojedinci mislili, Ministarstvo kulture nema pravo da izdaje nezakonite akte"
1 komentar(a)
Ministarstvo kulture, Foto: Arhiva Vijesti
Ministarstvo kulture, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.12.2012. 12:40h

Arhitektica konzertvatorka mr Snježana Simović odgovorila je na regovanje Ministarstva kulture objavljeno u “Vijestima” u boksu pod naslovom “Sud razmatrao formu a ne suštinu”.

"Ne postoji niti jedan stručno i pravno valjan osnov za moje razrješenje, izricanje otkaza ili oduzimanje konzervatorske licence"

"Iako svojim postupcima kao v. d. direktora Uprave nisam prekršila odredbe Zakona, Ministarstvo kulture ponovo izriče paušalne i netačne tvrdnje, uporno zaobilazi istinu i uzima sebi za pravo da izdaje nezakonite akte.

Podsjećam: nezakonito sam razriješena dužnosti, uručen mi je nezakonit otkaz, nezakonito mi je oduzeta konzervatorska licenca. Bez da su poštovali principe struke i zakonsku proceduru, neodgovorni pojedinci u Ministarstvu su mi presudili po kratkom postupku nakon što su mi na teret stavili navodne povrede zakona koje nisam počinila i propuste koji nisu u nadležnosti Uprave.

Suština je sljedeća: Ne postoji niti jedan stručno i pravno valjan osnov za moje razrješenje, izricanje otkaza ili oduzimanje konzervatorske licence. Što god neodgovorni pojedinci mislili, Ministarstvo kulture nema pravo da izdaje nezakonite akte", napisala je u reagovanju mr arhitekture i urbanizma, savjetnik konzervator Snježana Simović.

Bonus video: