Bjelogrlić: Ponosan sam i zabrinut zbog projekta "Montevideo"

"Bio bih bezbrižan da ne predstoji montaža drugog dijela, pošto je to sada novo iskušenje i novi test"
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 08:33h

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je u intervjuu za Tanjug da je ponosan na filmski i televizijski projekat "Montevideo Bog te video", ali da će pravo zadovoljstvo osetiti tek kada pred publiku izađe i drugi film, čije snimanje ovih dana završava.

"Bio bih bezbrižan da ne predstoji montaža drugog dijela, pošto je to sada novo iskušenje i novi test. Poznato je da je najteže napraviti drugi film", rekao je on u pauzi između snimanja završnih scena u hotelu "Admiral" u Beogradu.

Bjelogrlić, koji je debitovao kao reditelj dugometražnog igranog filma sa prvim dijelom "Montevideo Bog te video" pre tačno dve godine, dodao je da je možda neko olakšanje što nije mogao da bira niti da čeka taj drugi film u karijeri nego je u njega "uguran" odmah po prestanku rada na prvom filmu.

On je priznao da ga je nedavno ponovo gledao na televiziji i to "sa velikim zadovoljstvom i uživanjem".

"Zaista sam imao osjećaj ponosa što sam napravio tako nešto. Mislim da to važi ne samo za mene, nego i za mnoge ljude koji su bili vezani za ovaj projekat, kako glumce, tako i druge saradnike. Uvijek će ih krasiti taj osjećaj zadovoljstva i neke vrste ponosa što su bili dio tog projekta", izjavio je reditelj.

Dok se očekuje drugi film (čija je premijera planirana za april 2013), mnogobrojni obožavaoci glavnih junaka - članova naše fudbalske reprezentacije iz 1930. godine - moći će narednih dana premijerno da vide televizijsku seriju od novosnimljenog materijala, pod naslovom "Na putu za Montevideo".

Taj novi sadržaj je iznenađenje za širu javnost, što je, prema autorovim rečima, i bila namjera.

"Na ideju smo došli kada smo počeli da radimo scenario za drugi film. Shvatio sam da nema prostora da se ispriča o putovanju. Onako kako sam zamislio temu drugog dijela i čime će on da se bavi kada reprezentacija stigne u Montevideo na svjetsko prvenstvo, tu jednostavno nije bilo mjesta za put", kazao je on.

Sa snimanja na crnogorskom primorju

Bjelogrlić je napomenuo da je u tom smislu "već bilo nešto u prvobitnoj priči Srđana Dragojevića" od koje je on krenuo.

Bjelogrlić je najavio da je predstojeća serija svojevrsni most između prvog i drugog filma, koji će se stilski i žanrovski razlikovati.

Galerija

Bonus video: