Lažna uzbuna: Umjesto "kragujevke" u kaminu našli školsku bombu

Bombu je pronašlo osoblje škole u utorak, kada su bezuspješno pokušavali da upale šporet, jer dimnjak nije funkcionisao
59 pregleda 0 komentar(a)
Andrijevica, škola, Foto: Rabrenović
Andrijevica, škola, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 28.12.2012. 17:22h

Lažna uzbuna u Andrijevici - stručnjaci za eksploziv Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdili su juče da se u kuminu tamošnje osnovne škole, ne nalazi prava, već bezopasna školska bomba.

Policajci iz Andrijevice pozvali su kolege iz MUP-a, da uklone eksplozivnu napravu, misleći da se radi o staroj bombi, sa oznakom M35.

“Izgledala je indentično kao kragujevka. Bilo je rizično da je premještaju policajci, koji nijesu za to obučeni, tako da su stručnjaci morali biti pozvani”, rekao je izvor “Vijesti” iz policije.

Službenici Sektora za vanredne situacije MUP-a, prema istim informacijama, na lice mjesta su došli juče oko 13 časova.

Stručnjaci za eksploziv Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdili su da se u kuminu osnovne škole, ne nalazi prava, već bezopasna školska bomba

Pretpostavlja se da je bomba, koja je nekako zalutala u kaminu, korišćena prilikom pokaznih vježbi predmeta odbrane i zaštite, koji su đaci nekada pohađali u toj školi.

Bombu je pronašlo osoblje škole u utorak, kada su bezuspješno pokušavali da upale šporet, jer dimnjak nije funkcionisao.

Prema informacijama “Vijesti”, tada je bio angažovan i radnik, koji je krampom pokušao da sruši dio kamina, kada je u jednom trenutku ugledao eksplozivnu napravu.

Direktor te obrazovne ustanove Dobrašin Lalević ranije je kazao “Vijestima” da su obavijestili policiju iz Andrijevice o pronalasku eksplozivne naprave, ali da im niko od nadležnih nije rekao da zatvore školu dok se bomba ne ukloni, tako da su 12 učenika škole nastavu pohađali bez prekida.

Bonus video: