Tarantinov "Đango" vrijeđa Spajka Lija

Glavni lik, koji tumači Džejmi Foks, kreće u krvavu osvetu prema vlasnicima plantaža u cilju da spasi svoju suprugu
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 18:29h

"Za nekoliko godina ovaj film ćete gledati na tv-u, u pidžami ili u donjem vešu svoje dnevne sobe, i biće vam to potpuno normalno. Dakle, šta je onda toliko problematično i kontroverzno u ovom filmu?", izjavio je nedavno Kventin Tarantino o svom novom ostvarenju "Django Unchained" i prvim kritikama.

Tarantinov kolega, Spajk Li kazao je da neće gledati "Đanga".

"Ne mogu da komentarišem Tarantinov poslednji film, jer ga nisam, niti ću ga gledati. Sve što ću reći je da bi bilo nepoštovanje mojih predaka da pogledam film. Ne mogu da ne poštujem svoje pretke. Ali, to je samo moje mišljenje i stav, neko drugi će, možda, misliti drugačije", izjavio je Spajk Li u intervjuu za "Vibe".

Američki ržiser je preko tvitera već izneo kritiku na račun Tarantinovog vesterna.

"Ropstvo u Americi nije bilo onako kako je prikazano u špageti vesternima Serđa Leonea. To je bio holokaust! Moji preci su bili robovi, dovedeni iz Afrike. I pokazaću im dužno poštovanje", napisao je Li na tviteru.

Tarantinov film je nominovan za pet Zlatnih globusa. Glavni lik, koji tumači Džejmi Foks, kreće u krvavu osvetu prema vlasnicima plantaža u cilju da spasi svoju suprugu.

Premijera filma "Django Unchained" u SAD trebalo je da bude održana prošle nedjelje, ali je odložena zbog masovnog ubistva u školi u Njutonu u Konektikatu.

Galerija

Bonus video: