Godina za pamćenje

“Mi ćemo se potruditi da i u ovoj sezoni opravdamo očekivanja svih u klubu”, rekao je trener Podgoričanki Vladimir Racković
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 16:51h

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi, generalni sponzor odbojkašica Budućnosti, akcionarsko društvo Zetatrans organizovao je tradicionalno novogodišnje druženje sa ekipom i članovima uprave, na kojem su sumirani rezultati u godini na izmaku, koja je bila najuspješnija u istoriji podgoričkog kluba.

Budućnost Zetatrans je, podsjećanja radi, prošle sezone osvojila prvu šampionsku titulu, zahvaljujući sjajnom preokretu u finalu plej-ofa protiv Luke Bar sa 3:2 u pobjedama (Baranke su vodile 2:0 u pobjedama, imale i 2:0 u setovima i 22:19 u trećem setu četvrtog meča).

U tekućem prvenstvu, Podgoričanke su prve na tabeli, sa maksimalnim učinkom nakod devet kola i sa samo jednim izgubljenim setom.

Predsjednik Budućnost Zetatransa Dragan Racković je uz osmjeh pitao trenera Vladimir Rackovića zbog čega je ekipa u prvom dijelu sezone izgubila jedan set, a objašnjenje je, takođe, u šaljivom tonu, zatražio i od igračica. Sa osmjehom je pitao svog trenera, ujedno i crnogorskog selektora i zbog čega nije bilo više igračica Budućnosti u seniorskoj reprezentaciji (bilo ih je pet), a onda je igračicama i stručnom štabu poželio puno zdravlja i sportskih uspjeha u nastavku sezone.

“Ambicije su da ponovimo rezultat od prošle sezone, po mogućnosti da ga poboljšamo. Zbog toga smo i zadržali ekipu na okupu, malo je i pojačali”, dodao je Racković, i zahvalio svima koji su u protekle četiri godine i finansijski pomogli stvaranju šampionskog tima Budućnosti, a to su Stadion D.o.o., Alumil, Bar-Kod, Gorenje, Fond zdravstva, Ledo, Beri Prom, Maša, Ministranstvo sporta i prosvjete, Čelebić i Srednja Medicinska škola.

Predsjednik kluba je, potom, igračicama i članovima stručnog štaba uručio premije za osvojenu titulu.

Izvršni direktor generalnog sponzora Zetatransa, Slovenac Anton Turk rekao je da je ekipa iznenadila i sponzora osvajanjem titule, jer je cilj bio da se prvo radi na masovnosti.

“Prošle sezone ste imale nešto slabiji početak, ali ste bile prave u finišu, na šta vam još jednom čestitam i odajem priznanje. Ove sezone ste krenule odlično, nadam se da neće doći do pada kada se bude odlučivalo o trofeju”, dodao je uz osmjeh Turk.

Vladimir Racković je rekao je „da je uvijek teže braniti nego prvi put osvajati“.

“Mi ćemo se potruditi da i u ovoj sezoni opravdamo očekivanja svih u klubu”, rekao je trener Podgoričanki.

U ime ekipe, sponzorima i predstavnicima medija zahvalila se kapitenka Biljana Bečić, i obećala da će se ekipa potruditi da marljivim radom i ove sezone ostvari rezutlat vrijedan poštovanja.

Sportski direktor Avdulah-Duco Radončić, pošto je podijelio plakete i zahvalnice predstavnicima generalnog sponzora Zetatransa, i predstavnicima medija, saopštio je da je Budućnost u Geneksu dobila zlatnog sponzora.

Bonus video: