Umjetnici koji bi vam "zagorčali" Božić

Zamislite da božićno jutro provodite u društvu slikara sklonog kapljici Džeksona Poloka
78 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 12:31h

Jeste li ikada zamišljali kako bi izgledao Božić u društvu Van Goga tokom jedne od njegovih dramatičnih epizoda?

“Guardianov ” bloger Džonatan Džons sastavio je popis umjetnika koji bi vam, da su kojim slučajem živi, bez dileme zagorčali Božić.

Zamislite da božićno jutro provodite u društvu slikara sklonog kapljici Džeksona Poloka koji, nakon što je ‘sljuštio’ bocu Bejlisa, zapne za božićnu jelku, obori je, a onda vam održi lekciju da ste falsifikat.

Vinsent van Gog još je jedan s liste loših 'druškana' za praznično druženje. Nakon što bi vrlo emocionalno svima poželio sretan Božić, pošteno omastio brk tokom prazničnog ručka, negdje nakon svega, u napadu tjeskobe odrezao bi sebi uvo i veselju bi bio kraj, zaključuje Džons.

Prema mišljenju Džonsa, najgori bi izbor bio Mikelanđelo

Van Gogov savremenik Pol Sezan, ako su zapisi o njegovom teškom karakteru tačni, vaš bi bijeli Božić zacrnio žustrim govorancijama o suludosti i besmislu slavlja.

Ipak, prema mišljenju Džonsa, najgori bi izbor bio Mikelanđelo.

Pjesnik, arhitekta i umjetnik koji je oslikao tavanicu Sikstinske kapele bio je religiozna osoba, ali ne i čovjek od slavlja.

Jedne zime zamolili su ga da napravi Snješka Bijelića za djecu, a čak deceniju kasnije taj momenat je pominjao kao trenutak poniženja i sramote.

Bonus video: