Pas kupio bombe po dvorištu i nosio ih gazdi

Bačene dvije eksplozivne naprave na kuću Pera Rudovića
601 pregleda 14 komentar(a)
Pero Rudović kuća, Foto: Anto Baković
Pero Rudović kuća, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.12.2012. 18:23h

Nepoznata osoba bacila je dvije ručne bombe na porodičnu kuću Pera Rudovića (32) u Ulici Partizanski put u Sutomoru. Iako su sa bombi uklonjeni osigurači, one nijesu eksplodirale, rečeno je "Vijestima" u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Rudović je kazao policiji da je 23. decembra oko dva sata iza ponoći čuo dva tupa udarca u drvene roletne svoje porodične kuće.

Kada je otvorio vrata da vidi o čemu se radi, dočekao ga je njegov pas rotvajler sa bombom u zubima. Rudović je kazao policiji da je uzeo bombu, bez osigurača, i odložio je na bezbjedno mjesto.

Dvije bombe odnio gazdi: Rotvajler (ilustracija)

Isti izvor tvrdi da je Rudović kazao da je pas nekoliko minuta kasnije donio još jednu zarđalu, neeksplodiranu bombu, bez osigurača.

Perov otac Bato Rudović potvrdio je "Vijestima" te informacije.

"Zvao me je sin i rekao da je neko na našu kuću bacio bombu, koja nije eksplodirala. U dvorištu je našao naš pas čuvar i donio je mom sinu. Rekao sam mu da pozove policiju. Nakon nekih pet minuta, neko je iz mraka ponovo bacio bombu na kuću, srećom ni ta nije eksplodirala. I nju je rotvajler donio pred vrata", kazao je Bato, koji se u trenutku napada sa suprugom nalazio u Beogradu.

Dodao je da je policija obavila uviđaj, a došla je i ekipa iz Podgorice, specijalizovana za eksplozive.

“Ne znam ko bi nas i zbog čega napao, jer nikom ništa ne dugujemo”, rekao je u telefonskom razgovoru Bato.

Inspektori su nakon prijave vlasnika izuzeli materijalne dokaze sa lica mjesta, koji su poslati u Forenzički centar na dalja vještačenja.

Neksplodirane bombe su preuzeli službenici Uprave policije i Sektora za vanredne situacije MUP-a i one su, kako je rečeno u policiji, uništene na bezbjednoj lokaciji.

Vlasnik nije kazao inspektorima ko bi mogao da ima motiv da baci bombe na njegovu porodičnu kuću.

Iz policije su nezvanično kazali “Vijestima“ da Pero Rudović u posljednje vrijeme nije imao sukoba sa zakonom.

Bonus video: