Treći rastanak Petkovića i Budvanske rivijere

"Razgovarali smo Marko Vujović, predsjednik Miloš Marović i ja, i na moj predlog klub smatra da je dovoljno da ostane jedan od nas dvojice", rekao je „Vijestima“ Petković
202 pregleda 1 komentar(a)
Veljko Petković, Foto: Cev.lu
Veljko Petković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 25.12.2012. 23:27h

Iako je imao ugovor do kraja sezone, Veljko Petković nije više član Budvanske rivijere – olimpijski šampion iz Sidneja 2000. godine, sporazumno je raskinuo saradnju sa budvanskim klubom.

Ovakav epilog i nije neočekivan, s obzirom na to da je nakon eliminacije iz Lige šampion bilo jasno da će teško ostati obojica iskusnih tehničara, Marko Vujović i Veljko Petković, pored mladog 18-godišnjeg Nikole Radonića.

"Razgovarali smo Marko Vujović, predsjednik Miloš Marović i ja, i na moj predlog klub smatra da je dovoljno da ostane jedan od nas dvojice", rekao je „Vijestima“ Petković, a onda i otkrio buduću destinaciju:

"Dobio sam ponudu da pomognem Vojvodini, i tamo nastavljam karijeru", dodao je Petković.

Petković je protekle tri sezone nosio dres Budvanske rivijere, u prvoj do kraja sezone, kada je i kao kapiten podigao pehare za titulu i Kup, i predvodio Budvane do druge faze Lige šampiona, dok je u posljednje dvije igrao samo do kraja nastupa u Ligi šampiona.

Na pitanje da li se može dogoditi da se i iduće sezone vrati u Budvu, Petković je odgovorio:

"Nikad se ne zna. U Budvi sam bio tri sezone, onako „rasjecakano“. Ja imam ambiciju da igram još jedno dvije, tri, četiri godine, sve zavisi. Ambicije su mi malo više vezane za kuću, za Novi Sad, ako bude tamo onda možda i duže, ali sad nemam neki definitivan plan za dalje".

Iako su u budvanskom klubu bili zadovoljni žrijebom grupe, „majstori sa mora“ su nastup u ovogodišnjoj LŠ završili na posljednjem mjestu u grupi, sa pobjedom i šest osvojenih setova, u konkurenciji ruske Lokomotive, njemačkog Berlina i češkog Jihostroja, koji su svi nastavili nastup na evropskoj sceni – Lokomotiva i Berlin u LŠ, Jihostroj u Kupu CEV.

"Ta grupa je bila dobra šansa, ali milion puta smo o tome pričali. Sve je nekako išlo kasno, kompletiranje ekipe, dolazak trenera, i šteta je što smo tek u petom kolu došli do neke fine igre. Da smo ranije došli do igre, možda bismo nešto i napravili. Imali smo šansu u tom drugom kolu, u gostima protiv Jihostroja, ali, u tom trenutku, možda je to izgledalo grubo što sam već rekao, nijesmo bili spremni za pobjedu", zaključio je Petković, koji je nakon matične Vojvodine, najveći dio karijere proveo u Budvi, a igrao je još i u Grčkoj, Turskoj, Rusiji i Francuskoj.

Prije Petkovića, ekipu su napustili estonski korektor Oliver Veno, takođe sporazumno, i primač servisa Nemanja Dukić, kome je ugovor bio do kraja nastupa Budvana u LŠ. Moguće je da to ne budu posljednji odlasci iz Budve...

Inače, nema ništa od najavljenog dolaska Slobodana Bojića, bivšeg korektora Budućnosti, koji se ponovo vraća u Katar.

Bonus video: