Bojana, Adžić i ŽRK Budućnost

“Iduće godine bićemo, iako je to teško, još uspješniji. Zahvaljujem se u svoje i ime sportista koji su nagrađeni, na priznanjima. Ovih dana me hoće bine, ali je vjerovatno to cijena slave”,
0 komentar(a)
najbolji sport_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
najbolji sport_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 26.12.2012. 12:04h

Nagrade Sekretarijata za sport i kulturu uručene su juče najboljim i najperspektivnijim sportistima, klubovima i sportskim radnicima.

Najuspješniji sportista Podgorice u 2012. je bivša rukometašica Bojana Popović, najbolji trener je Dragan Adžić, a klub - ŽRK “Budućnost”.

Nakon što joj je gradonačelnik Miomir Mugoša uručio nagradu, Popović je istakla da je 2012. godina bila izuzetno uspješna za crnogorski sport, a ne samo za rukomet.

“Iduće godine bićemo, iako je to teško, još uspješniji. Zahvaljujem se u svoje i ime sportista koji su nagrađeni, na priznanjima. Ovih dana me hoće bine, ali je vjerovatno to cijena slave”, kazala je Popović, koja je rukometašice Budućnosti predvodila do titule prvaka Evrope, a reprezentaciju do olimpijskog srebra.

Najperspektivniji sportisti su džudisti Arso Milić i Lazar Čupić, karatisti Mario Hodžić i Lazar Vuletić, košarkašica Božica Mujović, karatistikinja Jovana Marić i fudbaler Boris Cmiljanić.

Zlatna plaketa za izuzetan doprinos razvoju, organizaciji i unapređenju sporta uručena je profesoru Vladimiru – Vladu Đuričkoviću i Branku Markoviću.

Zlatna plaketa za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom uručena je profesoru Igoru Tomiću, a zlatna plaketa za poseban doprinos u razvoju školskog sporta profesorima Lakiću Jaketiću i Đukan Mrdaku.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2012. godini uručene su Ženskoj rukometnoj reprezantaciji, karatistkinji Marini Raković, Univerzitetskoj karate reprezantaciji Crne Gore i Košarkaškoj reprezantaciji – veterani.

Bonus video: