Napete scene

Policija pretresla kuću Aleksandra Šakovića jer nije dao CD sa kamera

Zbog paljenja automobila Miša Vešovića u Zagoriču, došlo do konflikta u kući njegovog prvog komšije
991 pregleda 11 komentar(a)
kuća Aca Šakovića, Foto: Savo Prelević
kuća Aca Šakovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2012. 19:42h

Napete scene viđene su 24. decembra oko 16 časova u kući Aleksandra Aca Šakovića (43) u Zagoriču, nakon što je istražujući paljenje automobila njegovog prvog komšije Miša Vešovića, ekipa policije došla sa nalogom tužioca za pretres, tražeći CD sa video-nadzora.

Šakovićev brat i njegova porodica nijesu dozvolili ekipi policije da uđe u dvorište kuće, ali ni mogućnost da odu do sobe gdje se nalazi oprema za video-nadzor.

Ekipa inspektora, kao i policijska patrola ispred dvorišta kuće sačekala je dolazak Aca Šakovića, koji je pola sata kasnije nervozno i vrlo glasno rekao policiji da im “neće dati CD jer mu niko ne može garantovati bezbjednost njegove djece”.

Šaković je inspektorima rekao da se prije godinu njegova kuća našla na meti bombaškog napada, a taj nerasvijetljeni događaj se i desio upravo zbog policijskog rada.

Ekipa policije ušla je sa nalogom za pretres u kuću Šakovića, pojašnjavajući vlasniku zakonsku mogućnost da obezbijedi dva svjedoka ili da još angažuje i advokata

"Aco, Aco, minut-dva mi daj samo", bezuspješno je pokušavao inspektor da ubijedi Šakovića da promijeni odluku.

Nakon posla sata razgovora u "četiri oka", Šaković je izašao sa još tvrđim stavom da neće dati CD, nakon čega je inspektor izvadio nalog tužioca i pozvao ekipu u Zagorič da pretrese kuću Šakovića".

Iz policije nijesu htjeli da kažu da li su na kraju pregledali snimke sa Šakovićevih kamera i da li su odnijeli CD sa video zapisom

Ekipa policije oko 17.30 časova ušla je sa nalogom za pretres u kuću Šakovića, pojašnjavajući vlasniku zakonsku mogućnost da obezbijedi dva svjedoka ili da još angažuje i advokata.

Iz policije, međutim, "Vijestima" nijesu htjeli da kažu da li su na kraju pregledali snimke sa Šakovićevih kamera i da li su odnijeli CD sa video zapisom.

U dvorištu kuće Šakovića na velikoj metalnoj ogradi postavljeno je nekoliko kamera, koje pokrivaju sve tri strane. Policija smatra da je jedna od kamera iz dvorišta tačno bila okrenuta ka ulici između Šakovića i Vešovića, tako da bi snimak mogao pomoći u istrazi paljenja automobila.

U noći između nedjelje i ponedjeljka, neko je zapalio lijeva vrata Vešovićevog "ford fokusa", koji je bio parkiran ispred njegove kuće.

Njegova porodica prijavila je paljenje, jer se Vešović nalazi u zatvoru u Spužu, pa su inspektori juče ujutro obavili uviđaj i uzeli tragove sa zapaljenog automobila.

"Zolja" u cik zore pogodila potkrovlje

Još nepoznati napadač 17. decembra 2011. ispalio je projektil iz ručnog bacača “zolje”, koji se zario u betonski zid trosprtanice Aleksandra Šakovića.

Aleksandar Šaković prije 10-ak godina više puta je privođen u policiju zbog nasilničkog ponašanja, a već godinama se bavi preduzetništvom

U tom bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih, iako je porodica Šaković spavala na drugom spratu kuće, ali je srećna okolnost bila što je projektil pogodio u zadnji sprat, gdje nikoga nije bilo.

Šaković je prvih dana istrage odbijao da sarađuje sa policijom, ali je inspektorima tokom pretresa kazao da godinu kasnije zna da je tada napadnut, jer je neko "u policiji prošpijao da je on ranije dao njima neki CD sa nadzora".

U proteklih osam godina to je bio treći bombaški napad na kuću porodice Šaković. Prvi se dogodio u novembru 2004. a drugi u junu 2005. i nijedan još nije rasvijetljen.

Aleksandar Šaković prije 10-ak godina više puta je privođen u policiju zbog nasilničkog ponašanja, a već godinama se bavi preduzetništvom i u tom naselju ima nekoliko stanova, koje izdaje.

Vešović u zatvoru zbog napada na Mandićevog bratanića

Mišo Vešović, čiji je automobil zapaljen ispred porodične kuće u Zagoriču, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Spužu.

Vešović je osuđen na godinu i dva mjeseca robije, nakon što je sa prijateljem pretukao Danila Mandića, sinovca lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

Ovaj Zagoričanin je u proteklih nekoliko godina često bio i meta napada - Vešović je tokom 2011. preživio tri napada. Prvo je ranjen dok je čekao hranu ispred picerije “Ćošak” u samom centru Podgorice, a nakon toga je u njegovo dvorište kuće u Zagoriču bačena eksplozivna naprava.

Nakon toga, na njega je pucano u Zagoriču, dok se kasno vraćao kući. Zbog toga što je pucao na njega ispred picerije, uhapšen je Nikola Marković (25) iz Zagoriča, sa kojim je ovaj već duže zavađen.

Preporučujemo za Vas