Luka Bar sa Gimnazijalcem, Budućnost protiv Nikšića

Parovi napravljeni na osnovu trenutnog stanja na tabeli, pa je, tako, šampion i neporaženi lider, Budućnost Zetatrans za protivnika dobio “fenjeraša” Nikšić
67 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar - Budućnost Zetatrans, Foto: Vesko Belojević
Luka Bar - Budućnost Zetatrans, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.12.2012. 17:31h

Odbojkašice Luke Bar u odbranu trofeja u Kupu Crne Gore krenuće u četvrtfinalnom duelu protiv Gimnazijalca, odlučeno je danas dirigovanim žrijebom u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Žrijeba, zapravo, i nije bilo, već su parovi napravljeni na osnovu trenutnog stanja na tabeli, pa je, tako, šampion i neporaženi lider, Budućnost Zetatrans za protivnika dobio “fenjeraša” Nikšić.

U preostala dva četvrtfinalna meča sastaće se Galeb – Budva, odnosno Rudar – Morača. Propozicijama je definisamo da prošlogodišnji finalisti, Luka Bar i Budućnost, ne mogu da se sastanu prije polufinala.

Iako u članu 2. Propozicija za kup takmičenje OSCG stoji da je kup obavezno takmičenje za sve klubove, takmičarski organi OSCG su, tradicionalno, dozvolili prvoligašu Herceg Novo mi svim drugoligaškim ekipama da ne učestvuju, cijeneći finansijsku situaciju u tim klubovima.

Na sajtu OSCG je objavljeno da je Propozicijama za Kup takmičenje predviđeno odigravanje samo jedne utakmice kod boljeplasirane ekipe. U članu 7. propozicija, međutim, stoji samo da se igra jedna utakmica u kupu, ali nigdje ne piše da se mečevi igraju kod boljeplasirane ekipe.

U istom članu je navedeno da se prošlosezonski finalisti Kupa (Luka Bar i Budućnost) ne mogu sresti prije polufinala, što je ispoštovano, ali, takođe, stoji da ne mogu biti domaćini u četvrfinalnim mečevima. Luka Bar i Budućnost Zetatransa će, ipak, biti domaćin Gimnazijalcu, odnosno Nikšiću.

"To je dogovoreno na sastanku klubova i potvrđeno na Predsjedništvu Odbojkaškog saveza Crne Gore. Nažalost, pojedini klubovi finansijski nijesu u mogućnosti da budu domaćini u tim mečevima, zbog čega je i donijeta ovakva odluka", pojasnio je “Vijestima” novo kršenje normativnih akata komesar za takmičenje OSCG, Rajko Tijanić.

Kako se navodi na sajtu OSCG, mečevi Budućnost Zetatrans – Nikšić i Luka Bar – Gimnazijalac igraće se između 28. i 30. decembra, dok su ostali četvrtfinalni dueli pomjereni za 18/20. januar zbog obaveza kadetske reprezentacije.

Bonus video: