Beskrajna crno-plava ljubav

Grupa „interminabili” je ujedno i četvrta registrovana posvećena Interu na prostorima bivše Jugoslavije...
118 pregleda 12 komentar(a)
Inter, Foto: Beta/AP
Inter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.12.2012. 11:58h

Simpatije prema italijanskoj ligi nikada nisu bile strane za crnogorske ljubitelje fudbala, dostigle su ekspanziju onog trenutka kada je Dejan Savićević pojačao Milan, ali odlazak Genija među "rosonere" nikada nije uticao na popularnost ostalih velikana iz Serija A u Crnoj Gori.

Među velikanima koji imaju značajnu podršku u našoj državi je svakako i Inter, a odnedavno (tačnije, sredinom decembra je stiglo zeleno svjetlo iz Milana) dobio je i registrovanu grupu navijača iz Crne Gore.

U pitanju je grupa pod imenom "interminabili" koja je u startu okupila tačno 50 članova...

Grupa „interminabili” je ujedno i četvrta registrovana posvećena Interu na prostorima bivše Jugoslavije - Crnogorci su se tako priključili odranije prisutnoj „crno-plavoj braći” iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Nedostaju samo Srbija i Bosna i Hercegovina...

"Naša grupa ima 50 članova. Po informacijama koje imamo, u Crnoj Gori postoji i registrovana navijačka grupa Juventusa", rekao je jedan od osnivača grupe "interminabili” Goran Vučurović.

Ideja o osnivanju navijačke grupe postoji odavno, ali nije bilo jednostavno odraditi sve planirano. Međutim, osnivači ističu da je cijela priča krenula potpuno spontano.

"Sve je počelo tako što smo organizovano pratili utakmice Intera po podgoričkim lokalima. Potom smo i odlazili na nekoliko mečeva, a sada, kada smo grupa, tih putovanja će biti sigurno mnogo više...", rekao je Miloš-Mićko Novaković, takođe jedan od osnivača.

Društvene mreže su sve popularnije. A kada je ova grupa u pitanju, Fejsbuk je odigrao možda i ključnu ulogu da cijeli projekat zaživi.

"Više od godinu je aktivna i grupa na Fejsbuku "F.C. Internazionale – Montenegro" i ona ima više od 300 članova. Tako smo i došli na ideju da registrujemo navijačku grupu", kazao je Novaković.

Grupa "interminabili" je, inače, jedna od ukupno 71 koliko je trofejni klub iz Milana okupio širom svijeta.

Inter ima čak 16 navijačkih grupa u Švajcarskoj, a prisutne su i u Barseloni, Parizu, u Americi (pet registrovanih grupa). „Zatvoren” je svaki kontinent...

Interesantno, Inter ima samo jednu navijačku grupu u Argentini, zemlji iz koje dolazi čak sedam fudbalera iz sastava "nerazura".

Ona se nalazi u Buenos Ajresu i osnovali su je obožavaoci Havijera Zanetija pod nazivom "Pupi Zaneti".

Pupi je, inače, nadimak legendarnog asa Intera...

Bonus video: