Osnovano društvo za zaštitu životinja

Kao glavni ciljevi Društva označeni su sprečavanje zlostavljanja i nehumanog postupanja sa životinjama i podizanje opšte svijesti kod ljudi, naročito kod djece, za plemenitiji odnos prema njima
122 pregleda 0 komentar(a)
Novine, Foto: Shutterstock
Novine, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.06.2018. 09:22h

U sali Biotehničkog instituta održana je Osnivačka skupština Društva za zaštitu životinja Podgorice, za sada jedinog u Crnoj Gori.

Kao glavni ciljevi Društva označeni su sprečavanje zlostavljanja i nehumanog postupanja sa životinjama i podizanje opšte svijesti kod ljudi, naročito kod djece, za plemenitiji odnos prema njima.

Društvo se dalje obavezalo na svoj puni doprinos da se u što kraćem formira azil za nezbrinute i napuštene životinje, kako bi se spriječila dosadašnja praksa njihovog nehumanog uklanjanja sa gradskih ulica, kao i da kod nadležnih opštinskih organa inicira formiranje posebne šinterske službe za hvatanje pasa lutalica.

Sa žaljenjem je konstatovano da se pozivu za prisustvo Osnivačkoj skupštini nijesu odazvali čelnici Opštine, resornih ministarstava, inspekcija (osim Veterinarske, koja je značajno doprinijela osnivanju Društva) i brojnih ustanova.

Bonus video: