Tužilaštvo se bavi Facebook statusima Agrona Camaja

Camaj je tokom utakmice između reprezentacija Crne Gore i Srbije, komentarisao na Facebook profilu njen tok i ponašanje navijača, koristeći psovke i vrijeđajući Srbe i Ervina Spahića
609 pregleda 45 komentar(a)
Agron Camaj, Foto: Visit-ulcinj.com
Agron Camaj, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 22.12.2012. 09:54h

Da li u neprimjerenim i uvredljivim izjavama službenika Ministarstva kulture Agrona Camaja na društvenoj mreži Facebok postoje elementi krivičnog djela utvrdiće Više državno tužilaštvo.

Camaj je prošle subote, tokom rukometne utakmice u Beogradu između reprezentacija Crne Gore i Srbije, komentarisao na Facebook profilu njen tok i ponašanje navijača, koristeći psovke i vrijeđajući Srbe i Ervina Spahića iz SDP-a.

Camaju neće biti produžen ugovor u Ministarstvu kulture>>>

“Više državno tužilaštvo je 20. decembra pokrenulo izviđaj u kojem će se prikupiti podaci i dokazi od značaja za dalju odluku tužilaštva u ovom slučaju,” rekla je “Vijestima” viša tužiteljka u Podgorici Vesna Jovićević.

Krivičnim zakonikom je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina za one koji “javno podstiču na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti”.

Bonus video: