Detalji ubistva u Ivanju: Kuč bio opremljen kao za rat

Kuč je, osim bombe od koje je stradala Milijana, u kuću Vukovića ubacio i jedan suzavac, koji se nije aktivirao
230 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2012. 20:43h

Bjelopoljac Goran Kuč (28) zvani Bato, koji je bombom usmrtio komšinicu Milijanu Vuković (49), sa čijom kćerkom Ivanom je navodno bio u vezi, na mjesto ubistva došao je opremljen kao za rat, saznaju “Vijesti” iz policije.

On je, osim bombe od koje je stradala Milijana, u kuću Vukovića ubacio i jedan suzavac, koji se nije aktivirao. Ista takva naprava, takođe neaktivirana, pronađena je nedaleko od kuće. Izvor “Vijesti” saopštio je da je Kuč na vrata Vukovića došao u četvrtak oko 21 čas, ali da ga je Ivana spriječila da uđe unutra.

Nastavio je da gura vrata, koja je tada već s unutrašnje strane zadržavala Milijana, dok je Ivana otrčala u drugu sobu da u pomoć pozove oca.

Prema informacijama iz policije, Kuč potom, kroz staklo na vratima, u kuću baca bombu kašikaru, od koje je Miljana stradala na mjestu. Zatim otvara vrata i pored beživotnog Milijaninog tijela, odlazi u sobu gdje je bila Ivana.

Kako ona odbija da pođe za njim, Kuč izlazi iz kuće i kroz prozor, u Ivaninu sobu ubaca suzavac. Pokušava da ativira još jedan, a kada mu ni to ne polazi za rukom, bježi.

“Osigurač bombe koja je ubila Miljanu, nađen je na pet do šest metara od ulaza u kuću Vukovića”, rekao je izvor “Vijesti”. Policija u početku, tokom uviđaja, nije mogla utvrditi da li su neaktivirane naprave ubojite, pa su pozvali kolege iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su brzo došli na lice mjesta.

Još se utvrđuju motivi napada, a prema prvim informacijama, Kuča je na zločin “natjerala” neuzvraćena ljubav. Ivana mu je navodno nedavno saopštila da više ne želi da bude s njim u emotivnoj vezi. Zajedno su bili šest godina.

On je, prema tim informacijama, pokušavao da razgovara sa njenom porodicom, koja se protivila „da se uzmu“.

Na vrata Vukovića te noći došao je sa slavskog veselja.

Prema informacijama “Vijesti”, pronađeno oružje je izuzeto i upućeno na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Kuća Vukovića

Na licu mjesta nijesu pronađene čaure, tako da se pretpostavlja da Kuč nije pucao iz pištolja. Milijanino tijelo upućeno je na obdukciju u Podgoricu, dok je Ivana, zbog zadobijenih povreda, smještena na hiruško odjeljenje bjelopoljske bolnice.

Kako je još u stanju šoka, Ivana nije mogla da razgovara sa inspektorima, ali, izvor blizak istrazi, tvrdi da je uspjela da kaže da je Kuč u njenu sobu upao s pištoljem. Načelnik odjeljenja dr Duško Miladinović kazao je da je njeno stanje trenutno stabilno.

„Ivana je zadobila je povrede od gelera u predjelu lijeve nadlaktice, podlaktice i lijeve podkoljenice. Povrede su trenutno lake prirode i pratiće se permanentno njeno stanje“, kazao je Miladinović.

Tužioci rekao da ne zna zašto je bacio bombu

Kuč je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, priznao izvršenje djela u Višem državnom tužilaštvu, gdje je saslušan u prisustvu advokata po službenoj dužnosti Kemala Čindraka.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac juče popodne odredila pritvor do 30 dana. Prema istom izvoru, on je u tužilaštvu ponavljao da ne zna šta se desilo i šta ga je navelo da baci bombu. Tvrdio je da nije imao pištolj.

Galerija

Bonus video: