Frizura nam oduzme deset dana godišnje

Ako se sprema za izlazak, ili neki važan sastanak, svaka druga žena će za pravljenje frizure potrošiti još više vremena.
4 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 10:52h

Prosječna žena provede deset dana godišnje sređujući frizuru. Anketa nedavno sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala je da dame uglavnom peru kosu svakog dana, a "vremenska računica" je ovakva: deset minuta ode na šamponiranje i nanošenje regeneratora, kosa se zatim prosuši za petnaestak minuta, a još toliko ode na oblikovanje frizure.

Dakle, sređivanje frizure traži trud i vreme, oko 40 minuta dnevno, da budemo precizni.

Ako se sprema za izlazak, ili neki važan sastanak, svaka druga žena će za pravljenje frizure potrošiti još više vremena. Ali, za neke pripadnice ljepšeg pola, to je samo gubljenje vremena, pa čak 12 odsto žena koje su učestvovale u anketi kaže da se samo očešljaju ujutru i onda više u toku dana ne razmišljaju o frizuri, prenosi "Dejli mejl".

Stručnjaci se slažu da, ako imate zdravu, jaku kosu, pravljenje i održavanje frizure ne bi trebalo da bude previše komplikovano. Iako mnogo ljudi ima naviku da kosu pere svakog dana, to zapravo uopšte nije neophodno, prenosi Mondo.

Kosu je dovoljno prati jednom u nekoliko dana, pri čemu je važno da koristite šampon i regenerator koji su namijenjeni vašem tipu kose. Uz to, ako imate dugu kosu, neophodno je da redovno skraćujete oštećene krajeve. Ako o tome vodite računa, lako ćete imati sami oblikovati frizuru kojom ćete biti zadovoljni.

Bonus video: