Marovićev dupleks stigao na legalizaciju

Riječ je o stambenom prostoru od 287 kvadrata na petom spratu i 193 kvadrata mansarde, koji su objedinjeni u dupleks na koji je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine upisan teret - da ne postoji građevinska dozvola
412 pregleda 10 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Vesko Belojević
Svetozar Marović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.06.2018. 19:20h

Građevinska kompanija “Franeta gradnja” podnijela je zahtjev Opštini Budva za legalizaciju petog sprata zgrade kod Autobuske stanice u kojoj živi porodica Svetozara Marovića.

Time bi bio legalizovan Marovićev dupleks od 480 kvadrata, odnosno ukupno 944 metra kvadratna na petom spratu.

Zahtjev je Sekretarijatu za urbanizam podnesen 7. juna, a Opština je donijela odluku po kojoj će obračunavati komunalije za divlje izgrađene i dograđene objekte, u zavisnosti od građevinske zone.

Riječ je o stambenom prostoru od 287 kvadrata na petom spratu i 193 kvadrata mansarde, koji su objedinjeni u dupleks na koji je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine upisan teret - da ne postoji građevinska dozvola.

Stambeni prostor od 287 kvadrata uknjižen je na kompnaiju “MF invest” u kojoj Marović ima pet odsto akcijskog kapitala, a koja je povezana sa “Franeta gradnjom”. Mansarda je vlasništvo Marovićevog sina Miloša.

Za mansardu mlađeg Marovića postoji i privremena mjera zabrane otuđenja i raspolaganja koju je Viši sud donio na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje istražitelja da je Miloš nekretninu stekao kriminalnim djelatnostima.

Otac i sin priznali su i zaključili sporazume o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom. Svetozar je priznao da je šef, a Miloš da je član organizovane kriminalne grupe koja je oštetila Opštinu Budva za više miliona eura...

Teret - da nema dozvole, upisan je i na stamebni prostor od 260 kvadrata na petom spratu i 204 kvadrata mansarde u drugom ulazu.

Marovići se nalaze u Beogradu već više od godinu, dok ih u Crnoj Gori očekuje izdržavanje zatvorske kazne. Svetozar se, kako tvrde njegovi pravni zastupnici, nalazi na liječenju zbog čega nije u mogućnosti da dođe i odsluži četvorogodišnju kaznu.

Miloš je u međuvremenu postao srpski državljanin, a osuđen je na 11 mjeseci zatvora...

Pred podgoričkim Višim sudom vodi se postupak za oduzimanje imovine Marovića.

Specijalno tužilaštvo insistira na trajnom oduzimanju i vile u budvanskom naselju Babin do koju je Svetozarova supruga Đorđina prodala tivatskom biznismenu Radojici Krstoviću.

Sporno je i 10.000 kvadrata zemlje u Mrčevom polju koji je Miloš kupio.

Svetozar i Miloš pak tvrde, što pokazuje nalaz vještaka kojeg su angažovali, da su kompletnu imovinu zakonito stekli, te da su za proteklih deceniju i po legalno zaradili 1,8 miliona eura. Odnosno, da su imali dovoljno novca da kupe stanove i zemlju, za koje Specijalno tužilaštvo tvrdi da su stečeni kriminalom.

Bonus video: