Poslovanje Miškovića provjeravano i u Crnoj Gori

Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma od 2009. provjerava poslovanje vlasnika Delte i njegovih firmi
17 komentar(a)
Mišković Delta, Foto: Tanjug
Mišković Delta, Foto: Tanjug
Ažurirano: 19.12.2012. 10:38h

Poslovanje uhapšenog srpskog biznismena Miroslava Miškovića i šest povezanih firmi u Crnoj Gori, Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (USPNFT) provjeravala je 2009. ali nije bilo elemenata za procesuiranje tog slučaja ka tužilaštvu, saopšteno je "Vijestima".

Iz Uprave, na čijem je čelu Predrag Mitrović, potvrđeno je da su čovjeka, koji važi za najbogatijeg Srbina, provjeravali na zahtjev jednog državnog organa, ali da zbog zakonskih ograničenja nijesu u mogućnosti da saopšte detalje tog slučaja i finansijskih transakcija.

Naglasili su da taj predmet još nije zatvoren.

"Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma je u drugoj polovini 2009. dobila zahtjev jednog državnog organa za preduzimanje mjera i radnji iz svoje nadležnosti... Traženi podaci za fizičko lice Miroslav Mišković i još šest pravnih lica – privrednih subjekata koji posluju u Crnoj Gori: 'Delta City', 'Delta generali holding', 'Delta generali životna osiguranja', 'Delta generali osiguranja', 'Delta Maxi' i kompaniju za mobilnu telefoniju 'M TEL'. Odmah nakon dobijanja zahtjeva, Uprava je u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, otvorila predmet i počela da prikuplja i obrađuje podatke, shodno svojim internim procedurama”, piše u odgovorima Uprave "Vijestima", koje je potpisala savjetnica direktora Mirjana Bošković.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: