Fatići i dalje na provjeri u tužilaštvu

Još se analizira slučaj nastavnice i njenog brata, osumnjičenih za prodaju heroina
194 pregleda 1 komentar(a)
heroin Fatić, Foto: Uprava policije
heroin Fatić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 19.12.2012. 17:24h

Branimir Fatić (30), osumnjičen za preprodaju heroina, juče je ponovo saslušan u Višem državnom tužilaštvu.

Nakon saslušanja, zamjenica Višeg državnog tužioca Ljilja Lakić kazala je da će odluka u procesu protiv okrivljenog Branimira i osumnjičene Marije Fatić (32) biti donijeta nakon analize cjelokupnih spisa predmeta i odbrane Fatića.

Branimir i njegova sestra Marija, profesorica maternjeg jezika i književnosti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" uhapšeni su 22. novembra u Podgorici sa ukupno 150 grama heroina, od čega je 100 grama i veći zamotuljak, u kome se nalazilo 131 pakovanje sa heroinom spremno za uličnu prodaju, pronađeno u Marijinom stanu na Zabjelu.

Prema nezvaničnim informacijama, Marija je inspektorima kazala da droga pripada njenom drugom bratu, koji je trenutno van Crne Gore.

Fatići, za koje policija sumnja da su se duže bavili nabavkom i prodajom heroina, zbog čega su i uhapšeni, brane se sa slobode.

Roditelji djece kojima ona predaje su protestovali, jer je profesorica Fatić držala časove u ponedjeljak i utorak, iako je uhapšena u četvrtak, 22. novembra.

Direktor te škole Niko Raičević najprije je “Vijestima” kazao da ne želi da komentariše to što je nastavnica uhapšena, a potom puštena zbog posjedovanja droge, poručivši da je nadležan samo za vaspitno-obrazovni proces u školi.

Nakon toga se predomislio, pa je zatražio od Višeg državnog tužilaštva informaciju da li će protiv nastavnice biti "pokrenut krivični postupak" i suspendovao profesoricu Fatić.

Bonus video: