COK IZABRAO NAJBOLJE

Rukometašicama priznanje odaje i MOK

Na zahtjev Međunarodnog olimpijskog komiteta rukometašicama će za osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu biti uručene posebne značke MOK-a
1 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Ažurirano: 27.03.2019. 19:44h

Tradicionalna svečanost na kojoj Crnogorski olimpijski komitet (COK), proglašava najbolje u godini na izmaku održaće se u petak, 21. decembra u 11 sati u Vili “Gorica”.

Dobitnice najprestižnijeg priznanja, najbolji sportista Crne Gore 2012. godine su rukometašice Katarina Bulatović i Bojana Popović. Njih je u ponedjeljak izabrao žiri sastavljen od predstavnika vrhunskih sportista, medija i COK-a. To jer prvi put od 2002. godine da priznanje dobiju dva kandidata, pošpto su tada najbolji bili bokser Nikola Sjekloća i vaterpolista Denis Šefik.

Za razliku od tog izbora, o ostalim nagradama odlučuje COK. Izvršni odbor COK-a na prvoj sjednici u novom sazivu juče je izabrao ostale laureate. COK tradicionalno bira najbolje državne reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i najbolje mlade sportiste u obje kokurencije.

Razmatranjem izvještaja Komisije COK-a za nagrade, Izvršni odbor je za najuspješniju reprezentaciju izabrao zlatne evropske i srebrne olimpijske rukometašice, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji zaslužila vaterpolo selekcija Crne Gore, srebrna sa prvenstva Evrope i četvrtoplsirana na OI u Londonu 2012. godine.

Najbolji mladi sportista u izboru COK-a za ovu godinu je jedriličar Milivoj Dukić, koji je na Olimpijskim igrama imao zapažen nastup, a na Evropskom prvenstvu za juniore osvojio je srebrnu medalju. To priznanje u konkurenciji mladih sportistkinja sjajnim odbranama zaslužila je Marina Vukčević, članica fantastične seniorske rukometne selekcije.

Na sjednici Izvršnog odbora COK-a razmatrani su i jednoglasno usvojeni izvještaji o toku priprema za učešće crnogorskih sportista na takmičenjima u 2013. godini - Mediteranskim igrama u Turskoj, zimskom i ljetnjem “EYOF-u” (Rumunija i Holandija) i Igrama malih zemalja Evrope u Luksemburgu.

IO je utvrdio i kriterijume za sportove koji će nastupiti Mediteranskim igrama u turskom Mersinu.

Za razliku od prethodnih svečanosti u “Gorici”, u posebnom dijelu svečanosti, a na zahtjev Međunarodnog olimpijskog komiteta rukometašicama će za osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu biti uručene posebne značke MOK-a, i biće intonirana himna Olimpijskih igara.