Haker osuđen na 10 godina zbog golišavih fotografija poznatih

Haker Kristofer Čejni osuđen je na 10 godina zatvora za "provalu" u lične onlajn naloge poznatih, uključujući i glumice Milu Kunis i Skarlet Johanson
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 16:47h

Federalni sudija u Los Anđelesu takođe je naredio da 36-godišnji Čejni iz Floride plati odštetu u vrijedosti od 76.000 dolara Johansonovoj, pjevačici Kristini Agileri, koje su jedne od mnogih žrtava čiji je internet nalog Čejni hakovao, prenose svjetske agencije.

Čejni je objavio fotografije nage glumice Skarlet Johanson, koje su bile namijenjene njenom tadašnjem mužu Rajanu Rejnoldsu i koje su preplavile internet.

Njega su prošle godine uhapsili FBI agenti poslije 11 mjeseci istrage o hakovanju naloga 50 ljudi iz svijeta šou biznisa, među kojima su bile i mlade ženske zvijezde poput Kunisove.

Agilerin kompijuter je hakovan u decembru 2010. godine kada su se njene nage fotografije i našle na internetu. Mobilni telefon Kunisove hakovan je u septembru iste godine, i njene fotografije su se našle na internet stranicama svih sajtova koji prate dešavanja na estradi.

Na meti Čejnija našla se i jedna žena koju je poznavao. On je njene nage fotografije poslao njenom ocu.

Galerija

Bonus video: