Sutkinja Vesna Begović je lažno optužena

Ako Dragoljub Dajević bude proglašen krivim za krivično djelo lažno prijavljivanje, prijeti mu kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.
895 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Begović
Vesna Begović
Ažurirano: 19.06.2018. 19:59h

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je Dragoljub Dajević iz Bijelog Polja početkom aprila podnio protiv sutkinje Vrhovnog suda Vesne Begović optužujući je da je primila mito, rečeno je nezvanično „Vijestima“ iz Tužilaštva.

Iz te državne institucije „Vijestima“ rečeno da će Dajević, zbog toga što je lažno optužio sutkinju Begović, krivično odgovarati.

Dajević je sutkinju Begović prijavio da je primila mito u postupku po reviziji u predmetu u kojem je on jedna od parničnih stranaka u procesu koji je vođen između njega, njegove majke i brata.

„Prijava Dragoljuba Dajevića protiv sutkinje Begović je nakon izviđaja odbačena kao neosnovana. Specijalno tužilaštvo je, odmah nakon toga, spise predmeta dostavilo Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici jer je prikupljeno dovoljno dokaza da je Dajević izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje“, rečeno je juče nezvanično „Vijestima“ u Tužilaštvu.

Ako Dajević bude proglašen krivim za krivično djelo lažno prijavljivanje, prijeti mu kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je početkom aprila proslijedila glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću pismo koje je dobila od Dajevića, a u kojem je on optužio Begović za navodnu korupciju.

Specijalno tužilaštvo je, odmah po dobijanju tog pisma, počelo sa provjerama navoda u njemu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Medenica je o pismu koje je dobila obavijestila koleginicu Begović koja je zahtijevala da se optužujuće pismo odmah proslijedi tužilaštvu.

“Pritužba nezadovoljne stranke na rad i navodnu korupciju sudije Vrhovnog suda Vesne Begović dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje i nadležnost, kao što se to uvijek postupa u svim slučajevima kada stranke predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, putem pritužbi, ukazuju na sumnju u koruptivne radnje sudija i/ili sudske administracije”, navela je Medenica u odgovoru “Vijestima” sredinom aprila.

Dajević se, rečeno je nezvanično “Vijestima”, godinama sudi sa majkom i bratom zbog imovine. Iz Tužilaštva su kazali da je on podnio prijavu protiv sutkinje Begović upravo jer mu je majka rekla da joj je dala mito.

Begović je za sutkinju Vrhovnog suda izabrana 2000. godine i radi u Građanskom odjeljenju.

Vesna Medenica je jedna od rijetkih rukovodilaca državnih institucija koja odmah i oštro reaguje na svaku kritiku upućenu na račun rada sudija i ugrožavanje njihovog integriteta.

Bonus video: