Batrićević nesvjesno druga rezao nožem po vratu

"Nijesam lud da to uradim svjesno, da ostavim bolesno dijete kući, ženu trudnu a sebe pošaljem na dugogodišnju robiju”
111 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 21:21h

"Osjećam se krivim. Nijesam bio svjestan kada sam svog druga i prijatelja Zlatka Rakovića nožem porezao po vratu. Sjećam se samo kada sam mu stavio nož pod grlo da ga zaplašim da mi vrati 500 eura duga. Nijesam lud da to uradim svjesno, da ostavim bolesno dijete kući, ženu trudnu a sebe pošaljem na dugogodišnju robiju”, izjavio je juče na suđenju Nikšićanin Dragan R. Batrićević (32), optužen za pokušaj ubistva.

Iako se u istrazi branio ćutanjem, okrivljeni je pred vijećem sudije Suzane Mugoše u podgoričkom Višem sudu iznio odbranu i odgovorio na pitanja tužioca Željka Tomkovića i branioca advokata Zdravka Radošića.

Prema optužnici, Batrićević je 28. jula 2012. u bašti kafane “Bocconcino”, sa umišljajem pokušao da ubije Rakovića.

On mu je prišao sa leđa, zatim iz pojasa izvadio kuhinjski nož, sa sječivom dužine 16,8 centimetara i potom mu zadao više udaraca u prednju stranu vrata, lijevom potključnjačnom predjelu i palcu desne šake. Rakoviću je nanio povredu opasnu po život, jer mu je presjekao mišiće na vratu dužine oko 10 centimetara, sa prednje i bočne strane, zatim štitastu žlijezdu i dušnik, piše u optužnici.

“Nikada ovo ne bih uradio sa namjerom. Da je on bio mrtav, i ja bih sebi oduzeo život"

Batrićević je rekao da je bio psihički rastrojen. Objasnio je da se sa Rakovićem dogovorio da se nađu u Delti. Kada mu je rekao da nema para da mu vrati dug, tražio je da ga poveze do autobuske stanice u Podgorici, jer je planirao da putuje u Beograd.

“Nikada ovo ne bih uradio sa namjerom. Da je on bio mrtav, i ja bih sebi oduzeo život. Ja na crveno nijesam nikad prešao ni pješački prelaz. Tražio sam da mi Raković vrati makar dio duga, da bih mogao da putujem. Prije nego smo se sreli, kupio sam dva piva da se smirim i kupio nož da mu zaprijetim. Sjećam se da smo sjeli u kafanu. Naručio sam sebi pivo, a on sok. Prepirali smo se i svađali. Sjećam se samo kada sam ustao od stola, te dok je sjedio, stavio sam mu nož pod grlo. Vidio sam krv, a ostalog se ne sjećam, jer sam bio psihički rastrojen”, rekao je Batrićević.

Nakon toga, kako je kazao, lutao je Podgoricom, jer nije znao gdje se nalazi policijska stanica da bi se prijavio. Prišao je policajcu na kojeg je naišao, govoreći da želi da se prijavi. Međutim, optuženi je naveo da ga policajac nije ozbiljno shvatio. Krenuo je za Nikšić, pa je na izlazu iz Podgorice kod “nikšićkih semafora” mahnuo rukom policijskom vozilu, koje se zaustavilo i tako se prijavio, objasnio je optuženi.

U obrazloženju optužnice, tužilac je pročitao dio iskaza Zlatka Rakovića, u kojem ovaj navodi da je on Batrićeviću pozjamio 500 eura.

Batrićević je, međutim, juče rekao da je Rakoviću pozajmio 500 eura u junu ili julu, ali da nijesu o tome zaključivali ugovor, jer je novac dao na povjerenje.

Suđenje se nastavlja 23. januara.

Bonus video: