Ubistvo Vorotovića: Policija još sklapa mozaik

Vorotović je živio na relaciji Kotor - Nikšić, a policija provjerava sa kim je bio u sukobu
133 pregleda 3 komentar(a)
Vidak Vorotović, Foto: Ivan Petrušić
Vidak Vorotović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.12.2012. 20:57h

Gotovo cijeli operativni sastav kriminalističke policije od subote veče radi na rasvjetljavanju ubistva Vidaka - Vinka Vorotovića (34), ali za sada nemaju nijedan opipljiv trag ko je i zbog čega surovo likvidirao Nikšićanina.

Više desetina stanovnika grada pod Trebjesom saslušani su u svojstvu građanina, a prema nezvaničnim, ali provjerenim informacijama iz policije, na razgovor su pozivani gotovo svi pripadnici kriminalnog miljea Nikšića.

Vorotović je živio na relaciji Kotor - Nikšić, a policija provjerava sa kim je bio u sukobu.

“Vodi se opsežna istraga, cijeli operativni sastav radi na rasvjetljavanju tog zločina”, kazao je sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Vorotović je ubijen u subotu veče, pola sata prije ponoći, dok je sjedio u “audiju A6” (PG-DV-636) na prakingu kod Autobuske stanice u Nikšiću. On je navodno čekao prijatelje da sa njima ode u disikoteku “Diamond”.

Snimci sa nadzornih kamera na Autobuskoj stanici “upecali” su muškarca kako, zaklonjen kišobranom, prilazi Vorotovićevom automobilu, a potom iz pištolja u njega ispaljuje nekoliko hitaca. Napadač je, najvjerovatnije, prislonio cijev pištolja na staklo i pucao, a zatim otišao.

Vorotović je odmah nakon napada prevezen u nikšićku bolnicu. Preminuo je sat poslije ponoći.

Policija, u ovoj fazi istrage, smatra da je ubica – profesionalac, kao i da je brižljivo planirao napad, prateći Vorotovića i analizirajući njegove navike. U prilog tome da je ubistvo planirano govori i činjenica da se Vorotovićev egzekutor, sve vrijeme, u dijelu koji je pokriven kamerama, kretao sa raširenim kišobranom koji je držao tako da mu je glava bila potpuno pokrivena.

Bonus video: