Gazdići tužili policajca koji je potpisao zapisnik

Porodica tvrdi da nije dobro odrađen uviđaj poslije tuče u kojoj je stradao njihov sin
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 18:13h

Stjepan Gazdić, otac Nemanje Gazdića koji je ubijen 16. jula 2011. ispred noćnog kluba Municipijuma S u Pljevljima, podnio je optužni predlog protiv službenika pljevaljske policije, koji je stavio potpis na zapisnik uviđaja koji je obavljen nakon tragedije.

Gazdić juče nije želio da saopšti ime policijskog službenika protiv kojeg je podnio optužni predlog, rekavši da će to uraditi nakon prvog ročišta zakazanog za 25. decembar.

Otac ubijenog mladića, na tužbu se odlučio, jer smatra da je u ubistvu njegovog sina učestvovalo još osoba, osim četvorice kojima se sudi u Višem sudu u Bijelom Polju, a da policija nije preduzela sve mjere i radnje na koje su ovlašćeni Zakonikom o krivičnom postupku kako bi blagovremeno bili otkriveni i procesuirani svi osumnjičeni koji su učesvovali u ovom gnusnom djelu.

“Poslije niza pokušaja da dokažem da je u ubistvu mog sina učestvovalo još osoba i pisama koja sam uputio Unutrašnjoj kontroli policije, ministru unutrašnjih poslova, Osnovnom tužiocu, odlučio sam da pokrenem optužni predlog kod suda u Pljevljima protiv potpisnika zapisnika sa uviđaja koji je obavila policija, nakon ubistva moga sina“, rekao je Gazdić.

Predlog je prihvaćen i predmet je dodijeljen sudiji Branku Pejoviću, koji je za 25. decembar zakazao prvo ročište.

Oštećena porodica Gazdić smatra da su pojedini službenici policije direktno odgovorni i da su svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijeli da se izuzmu ključni dokazi koji bi nesumnjivo doveli do imena svih počinilaca ovog teškog krivičnog djela.

„To bi olakšao rad državnom tužiocu i Sudu, čime bi pravda u potpunosti bila zadovoljena a oštećenoj porodici ublažio bol za nedužno izgubljenim sinom. Oštećena porodica Gazdić očekuje da se procesuiraju policijski službenici i u postupku utvrdi njihova krivična odgovornost“, naveo je Gazdić u saopštenju dostavljenom medijima.

Namanja Gazdić, uzoran mladić i sportista, ubijen je 16. jula prošle godine tri sata iza ponoći u Ulici Vuka Karadžića, ispred noćnog kluba Municipijum S, kada mu je grupa mladića nanijela teške povrede od kojih je par dana kasnije preminuo u Kliničkom cerntru u Podgorici.

Za ubistvo Gazdića pred Višim sudom, gdje je 6. decembra nastavljeno suđenje, optuženi su Milenko Golubović i Stefan Soković kao i maloljetni O. G. i J. O.

Bonus video: