Uhapšen osumnjičeni za pokušaj pljačke zlatare u Podgorici

Sumnja se da je Petković ušao maskiran kapuljačom i šalom, u zlatarsku radnju "Mikele", a potom uz prijetnju pištoljem zahtijevao od zaposljenih da u ranac stave novac i zlato
152 pregleda 5 komentar(a)
pljačkaš, Foto: Upravapolicije.com
pljačkaš, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 17.12.2012. 11:23h

Podgorička policija uhapsila je Ivana Petkovića (18) iz Budve, zbog sumnje, da je pokušao da opljačka zlataru "Mikel" u ulici Miljana Vukova u Podgorici.

"Sumnja se, da je Petković 15. decembra počinio pomenuto krivično djelo na način što je, kako se sumnja, ušao maskiran kapuljačom i šalom, u zlatarsku radnju "Mikele", a potom uz prijetnju pištoljem na prodajni pult spustio ranac zahtijevajući od troje zapošljenih u zlatari da u ranac stave novac i zlato", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su zaposleni uspjeli da savladaju Petkovića i zadrže ga do dolaska policije.

"Policija je odmah po saznanju za događaj izašla na lice mjesta, lišila slobode Petkovića i izuzela plastični pištolj i ranac, koji je, kako se sumnja, Petković koristio prilikom vršenja krivičnog djela. Pronađeni plastični pištolj i ranac biće poslati na vještačenje u Forenzički centar. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici".

Protiv Petkovića je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je počinio pomenuto krivično djelo.

Nakon hapšenja Petkovića je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Bonus video: