Savršen muškarac je promjenjiva kategorija

Dame nikada ne prestaju maštati o princu na bijelom konju, ali ta se fikcija mijenja u zavisnosti od živodnog doba žene
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 00:21h

U svakom životnom razdoblju žene traže drugi tip muškarca, zaključak je istraživanja koje je sprovela internet stranica match.com.

Tako između 18. i 24. godine žene traže nekog na kojem će im prijateljice zavidjeti, jer 47 posto žena te dobi kaže da im je jako važno da im društvo odobri partnera. Gospodin savršeni bi trebao izgledati dobro i imati sličan muzički ukus.

Od 25. do 34. godine kriterijum je drugačiji, jer se u tim godinama gradi karijera pa se žene češće odlučuju za partera sličnih ambicija. Ipak, i dalje su pri vrhu liste prioriteta fizički izgled i kompatibilnost u seksu.

Dame u "zrelim godinama" preferiraju "piletinu"

Nakon 35. godine života žene često počinju privlačiti stariji muškarci, pa je gotovo dvije trećine anketiranih dama u tim godinama izjacilo da želi zrelog, iskusnog ljubavnika, bogatog životnog iskustva, koji će im dati osjećaj povjerenja i sigurnosti u kombinaciji sa debljim novčanikom.

Od 45. do 54. godine ženama se jako lako odlučiti na vezu sa mlađim muškarcem, pa 54 posto žena te dobi ne bi imalo ništa protiv veze sa muškarcem koji je mlađi pet i više godina. Naime, u tom su dobu žene najčešće zadovoljne karijerom, sigurne u sebe pa se lakše prepuštaju strastima i eksperimentisanju.

Nakon 55. godine života traži se osoba koja ima sličan smisao za humor i poglede na život, inteligencija i romantika.

U ovom su razdoblju života žene najsigurnije što zapravo žele, a što ne žele.

Bonus video: