Ubistvo u Nikšiću: Vorotović upucan u automobilu

Osoba koja je bila sa Vorotovićem nije povrijeđena u pucnjavi, rečeno je “Vijestima” iz policije
711 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 19:20h

Nikšićanin Vidak M. Vorotović (34) zvani Vinko ubijen je sinoć oko 11.30 časova u Nikšiću. Njemu je nepoznati muškarac pucao u glavu dok je na parkingu ispred autobuske stanice, sjedio u audiju registarskih oznaka PG-DV636

Ubijeni Vorotović dovođen je u vezu sa više krivičnih djela. U januaru 2008. godine u Tivtu je sa Daliborom Bulajićem učestvovao u tuči ispred kafića ‘’Duga’’, koja je prethodila ubistvu Petra Drakulovića i Srđana Kasalice.

Za njim je zbog sumnje da je bio član višečlane zločinačke grupe, koja je pripremala likvidaciju Baranina Veselina Bujića, u novembru 2008. godine raspisana međunarodna potjernica po kojoj je uhapšen u Srbiji 2009.

TV Vijesti, Dijana Blagojević

U Višem sudu u Podgorici u julu 2010, specijalizovano vijeće sudije Dragiše Rakočevića, oslobodilo je njega i ostale okrivljene optužbe, a Apelacioni sud u novembru 2011. godine potvrdio je oslobađajuću presudu.

Tada je, osim Vorotoviću, suđeno Nikoli B. Spasojeviću, Srđanu R. Nikčeviću, Goranu B. Spasojeviću, Božidaru D. Tomaševiću, Zoranu M. Vukčeviću, Željku V. Radunoviću, Slaviši Lj. Kovačeviću iz Zubinog Potoka na Kosovu, Jovici B. Zindoviću, i Radu D. Mrvaljeviću.

Prema optužnici, Nikola Spasojević je organizovao grupu koja je planirala da likvidira Bujića, a oružje za likvidaciju "upucavali" su na vojnom strelištu u Podgorici. Za skrivanje su koristili iznajmljeni stan, vlasništvo Safeta Kalića u Ulcinjskoj ulici br. 1 u Podgorici. Prema optužnici koja nije dokazana, Nikola Spasojević jeod 24. jula do 29. avgusta 2008. organizovao udruženje radi bezobzirne osvete prema Veselinu Bujiću, za kojeg smatra da ga je hicem iz snajperske puške 2002. pogodio u predjelu lijevog oka.

Odbjegli narko bos Safet Kalić saslušavan je u podgoričkoj policiji, nakon što je ova grupa uhapšena u njegovom stanu.

Brat ubijenog Vorotovića, Marko (32) pripadnik je klana odbjeglog narko bosa Darka Šarića (42). On je zbog šverca dvije tone kokaina uhapšen u akciji “Balkanski ratnik”, a u martu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije postigao je dogovor o priznanju krivice i prihvatio kaznu u trajanju od devet godina.

Marko je neko vrijeme radio je kao šef obezbjeđenja diskoteke "Maksimus" u Kotoru i telohranitelj kotorskog biznismena Dragana Dudića - Frica, koji je prije dvije godine ubijen u Kotoru.

Galerija

Bonus video: