Čega se muškarci plaše?

Depresija podjednako pogađa oba pola, pa čak i najveće mačo muškarce. Jedna studija je pokazala da je kod muškaraca veliki problem to što se teško otvaraju i nevoljno razgovaraju o problemima.
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 12:02h

Žene bi ponekad dale sve da saznaju šta tačno muškarci misle, a iako su svi individue za sebe, neka istraživanja otkrila su šta im se mota po glavi kad su odnosi i veze u pitanju.

1. Izjavljivanje ljubavi je komplilkovano

Dok neki muškarci izjavljuju ljubav prerano jer misle da će zbog toga biti više seksa, drugi to ne mogu da izgovore.

Umjesto riječima, ljubav radije pokazuju djelima. Savjetnica s dvadesetogodišnjim iskustvom, Irina Firstajn, naglašava da na njih treba obratiti pažnju jer takva djela vrijede puno više od riječi.

2. Strah od obaveze

Muškarci često ne analiziraju stvari detaljno kao žene pa ponekad ni ne shvate da je veza došla na viši nivo. Neki se čak osjećaju neprijatno u ozbiljnoj vezi iako im je zapravo dobro. Svi ti osjećaji jednostavno ih ponekad natjeraju da povuku kočnicu jer su iznenađeni time dokle su došli.

Strah od seksualnog neuspjeha

Muškarci puno razmišljaju o seksu, ali isto tako i mnogo strahuju od neuspjeha. Ako su ikada imali problema u krevetu, a većina je bar jednom bila u toj situaciji, frustracije mogu da se gomilaju do potpune disfunkcije.

Neki će čak radije izbjegavati seks nego otvoreno razgovarati s partnerkom.

4. Nijesu presrećni zbog monogamnog sistema

"Sloboda, a posebno seksualna sloboda obično su važnije muškarcima nego ženama", kaže Firstajn i dodaje da mnogi oženjeni muškarci osjećaju da vole svoje žene, ali istovremeno nemaju problema s varanjem.

To je samo seks, kažu. Ta razlika između muškaraca i žena može biti jedan od najvažnijih faktora koji negativno utiču na kvalitet veze i razlaz na kraju.

5. Inicirajte seks

Muškarci će uvijek biti zagrejaniji za seks od većine žena, ali s vremenom im odbijanje i razni izgovori postanu velika frustracija.

Zato bi rado htjeli da njihova ljepša polovina uloži malo više truda i povede akciju u krevetu. Takođe, jedno je istraživanje pokazalo da je razmjenjivanje nježnosti važnije muškarcima nego ženama.

6. Depresija

Depresija podjednako pogađa oba pola, pa čak i najveće mačo muškarce. Jedna studija je pokazala da je kod muškaraca veliki problem to što se teško otvaraju i nevoljno razgovaraju o problemima.

Umjesto toga drže sve u sebi, izbjegavaju seks, premoreni su i često posežu za alkoholom. Depresija je jedna od najopasnijih tajni koju muškarci mogu kriti od žene i okoline. Mislite li da neko ima taj problem, pokušajte sve da dođe do rješenja.

7. Boje se svojih osjećanja

Koliko god se trudili, teško se nose s sopstvenim osjećanjima, a još teže ih dijele s partnerkama. Firstajn kaže da su muškarci naučeni da sami rješavaju svoje probleme pa će svoja osjećanja pre izraziti konkretnim akcijama.

Dobra je vijest u svemu tome da oni imaju osjećanja, ali rijetki su trenuci kada će ih samoinicijativno izraziti pa nemojte biti prezahtevni, piše T portal.

Bonus video: