Samo još Marković u pritvoru, ostali optuženi na slobodi

U željezničkoj nesreći 13. novembra, stradali su radnici firme ZGOP Ranko Kašiković i Goran Gavrić, a 46 putnika u lokalnom vozu teže i lakše je povrijeđeno
0 komentar(a)
Mojkovac udes, Foto: Savo Prelević
Mojkovac udes, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2012. 11:47h

Otpravnicima vozova u stanicama Mojkovac i Mijatovo Kolo - Novu Rosiću i Golubu Duloviću, koji se terete za željezničku nesreću kod Mojkovca, vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju ukinulo je pritvor.

To je “Vijestima” potvrdio i Dulovićev branilac, advokat Radoica Đurović, objasnivši da su prestali razlozi za njihovo dalje zadržavanje u pritvoru.

“Osumnjičenima je pritvor određen rješenjem sudije Osnovnog suda Ivana Adamovića od 15. novembra, kako ne bi uticali na svjedoke. Pošto su saslušani svi svjedoci koje je predložio tužilac, donijeto je rješenje da se Rosić i Dulović u daljem postupku brane sa slobode, nakon što su 21 dan proveli u pritvoru”, kazao je Đurović.

Građevinskom tehničaru novosadske firme ZGOP Veljku Markoviću, još traje pritvor od 30 dana, koji mu je određen rješenjem istražnog sudije.

U željezničkoj nesreći 13. novembra, stradali su radnici firme ZGOP Ranko Kašiković i Goran Gavrić, a 46 putnika u lokalnom vozu teže i lakše je povrijeđeno.

Firma ZGOP angažovana je na rekonstrukciji dijela pruge.

Do nesreće je došlo kada su se direktno sudarili lokalni voz i građevinska drezina, u tunelu u mjestu Rudnica, na dijelu pruge od Mojkovca ka Bijelom Polju.

Sudar je uslijedio samo tri minuta nakon što je mašinovođa lokalnog voza dobio zeleno svijetlo da iz mojkovačke željezničke stanice krene ka tunelu.

Bonus video: