Babić danima planirao da ubije maloljetnicu

Prema optužnici, Babić je 23. maja iz niskih pobuda, s umišljajem ubio N. S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi
328 pregleda 0 komentar(a)
Nevena Stojović, Goran Babić, Foto: Boris Pejović
Nevena Stojović, Goran Babić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.12.2012. 20:30h

Tužiteljka Ljiljana Lakić kazala je u Višem sudu da je Goran Babić danima planirao da ubije maoljetnju N. S. nakon što mu je ona saopštila da ne želi više vezu s njim.

"Kada je shvatio da N. S. ne želi da ima emotivnu vezu sa njim, u njemu je krv proključala, sve mu se pomračilo. Ubistvo je danima planirao. Bez znanja roditelja je uzeo pušku i vježbao nekoliko dana ranije. Zatim je bez znanja đeda uzeo njegov pištolj i sačekao je na putu do škole, koja je sa knjigama u torbi krenula u školu tog jutra", kazala je Lakić, u završnim riječima na suđenju Babiću.

Presuda Babiću, kako je najavila predsjednica vijeća sudija Suzana Mugoša, biće izrečena 17. decembra.

Branilac Babića, advokatica Natalija Karadžić, između ostalog, rekla je da okrivljeni nije odrastao u zdravoj porodici.

"Bilo je potrebno što potpunije i svestranije sagledati ličnost optuženog. Ne možemo ga posmatrati kao nekog normalnog, prosječnog mladića. On nije imao sreću da odraste u zdravoj porodici, niti je ikada imao šansu da barem na kratko ima normalno djetinjstvo i mladost. Od momenta kada je upoznao nesrećnu djevojku, svu svoju pažnju, emocije i kompletno svoje bivstvovanje posvetio je njoj. Bio je to početak kraja. Bio je opsjednut N. S. Nažalost, niko nije mogao da predvidi da će se desiti nešto ovako strašno, niti da spriječi ovu tragedju koja se nadvila nad dvije porodice", kazala je Karadžić.

Prema optužnici, Babić je 23. maja iz niskih pobuda, s umišljajem ubio N. S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Otac će kazniti ubicu

Otac stradale djevojčice, Dragi Stojović nazvao je junakom ubicu njegovog djeteta.

"Ne znam kojim riječima da ga nazovem. Čitavo vrijeme mislim kako da mu se obratim, jer je velika hrabrost da se potegne pištolj i da mi ubije dijete od 16 godina. Da ga nazovem junakom, jer je stvarno potrebno junaštvo da bi se uradilo ovo što je on uradio. Bog otac i djevojčin otac će ga kazniti", rekao je u završnoj riječi.

Sudija ga je opomenula, a Stojović rekao da ne prijeti.

Bonus video: