RAZBOJNIŠTVO

Beranac i Bjelopoljac ubili policajca, pa stradali prilikom pljačke zlatare

Policajac je pokušao da spreči pljačkaše, koji su odmah na njega otvorili vatru
514 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2012. 14:06h

U centru Vlasotinca, prilikom pljačke zlatare, jutros su ubijene tri osobe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U intervenciji, nakon razbojništva u zlatari Unca, tragično je nastradao policijski službenik Miroslav Stamenković (27) iz Leskovca.

Osumnjičeni da su počinili krivično djelo razbojništvo Darinko Vušurović iz Berana i Velibor Lutovac iz Bjelog Polja su ranjeni i od dobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Šuntić iz Berana uhapšen.

U saopštenju se precizira da se pljačka dogodila oko osam sati i 30 minuta.

Nakon prijave događaja, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su uočili tri nepoznate osobe koje su se udaljavale sa lica mjesta.

Policajac je pokušao da spreči pljačkaše, koji su odmah na njega otvorili vatru. On im je uzvratio, usmrtio dvojicu od trojice pljačkaša, ali je i on bio smrtno ranjen i tragično je nastradao.

"Prema prvim saznanjima, te osobe su pucale i tom prilikom policajac Stamenković pogođen je u predjelu grudi. Od zadobijenih povreda preminuo je na putu ka bolnici", navodi se u saopštenju.

Prema navodima beogradskih medija, pljačkaši su ušli naoružani u zlataru i vezali dvoje radnika.

Vlasnik zlatare je to vidio na video-nadzoru, uključio alarm i pozvao policiju, koja je udaljena 50 metara od radnje.

Kada su čuli alarm, razbojnicu su, bez plijena, utrčali u džip "land rover" i ulicom Lole Ribara krenuli da bježe ka zgradi vlasotinačke gimnazije.

U potjeru za pljačkašima krenula su dva policijska automobila.

Pljačkaši su pucali na njih, a policajci su uzvratili, prenijeli su mediji.

Tukli radnicu

Vlasnik zlatare Bogoljub Džekić rekao je za agenciju Beta da je pokušaj pljačke trojice muškaraca video preko video nadzora iz svoje druge radnje udaljena pola kilometra od mjesta dešavanja i da je odmah pozvao policiju i uputio se ka zlatari.

"Kada sam stigao pljačkaši i policija nisu bili tu, a dvije radnice sam uplašene pronašao zaključane u WC-u, ruke su im bile vezane žicom, a usta lepljivom trakom. Jednu od njih su tukli", rekao je Džekić.

Očevidac pogibije policajca Božidar Stefanović rekao je da je stradali policajac jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

"Sve vrijeme je govorio 'stoj policija, pucaću', a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, vidio sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca", rekao je očevidac.

Kolege i prijatelji poginulog policajca rekli su da je bio hrabar i da je veoma savjesno obavljao svoj posao.

Preporučujemo za Vas