Prvi vlasnik ukradenog "pasata" traži 30.000 eura od crnogorskog MUP-a

Sporni automobil, koji je prije godinu izgorio u požaru na Ćemovskom polju, prije 10 godina ukraden je u Beogradu
84 pregleda 0 komentar(a)
Zetatrans, Foto: Savo Prelević
Zetatrans, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2012. 20:39h

Prvobitni vlasnik ukradenog “pasata”, koji je svojevremeno završio u voznom parku Ministarstva unutrašnjih poslova, Miroslav Stanišić, tužio je MUP i traži gotovo 30.000 eura na ime naknade štete.

On 13.000 eura zahtijeva na ime ukradenog vozila i 16.000 eura na ime pretrpljene materijalne štete zbog ukradenog vozila koje je tuženi pronašao i nije vratio vlasniku, već ga registrovao i raspolagao njime.

Sporni automobil, koji je prije godinu izgorio u požaru na Ćemovskom polju, prije deset godina ukraden je u Beogradu i na, za sada nepoznat način, završio u voznom parku MUP-a. Kasnije su to auto koristili u Vrhovnom sudu Crne Gore, iako je sve vrijeme vozilo bilo pod Interpolovom potragom zbog krađe u Beogradu.

"Rokšped" je pasat kupio od Vrhovnog suda na javnom nadmetanju i prodao ga Marini Ivanović u decembru 2007. Nakon toga, policija je po potjernici iz Beograda oduzela automobil od Ivanovićeve u junu 2010.

“Prisustvujem cirkusu već više od dvije godine. Ja sam to vozilo, koje je nosilo oznake MUP-a, kupio od 'Rokšpeda', ni na kraj pameti mi nije bilo da je ukradeno. To što je MUP švercovao sa tablicama i papirima, nije moja stvar”,

“Prisustvujem cirkusu već više od dvije godine. Ja sam to vozilo, koje je nosilo oznake MUP-a, kupio od 'Rokšpeda', ni na kraj pameti mi nije bilo da je ukradeno. To što je MUP švercovao sa tablicama i papirima, nije moja stvar”, istakao je Đurišić u svom svjedočenju pred podgoričkim Osnovnim sudom.

Sud je, prije nekoliko mjeseci, naložio “Rokšpedu” da Marini Ivanović isplati 4.850 eura na ime naknade štete i sudskih troškova.

Osnovni sud: "Rokšped" da isplati Marini Ivanović 4.850 eura >>>

Vatra progutala i ukradeni "pasat" >>>

Ona je tužila “Rokšped”, policiju i državu tražeći naknadu štete za sporni automobil, ali sudija smatra da u tom slučaju nema odgovornosti države i policije.

Predmet se, po žalbi, nalazi u Višem sudu na odlučivanju. Svake godine automobil je redovno registrovan, kako dok ga je koristila policija, tako i kasnije kad je korišćen u Vrhovnom sudu.

Nije otkriveno kako i ko je automobil ukrao, prevezao ga preko granice, a zatim i predao policiji.

Požar na Ćemovskom polju dogodio se u avgustu prošle godine, a policija je, po nalogu nadležnog tužioca, izvršila uviđaj i sačinila fotoelaborat, i predmet se još nalazi u fioci Osnovnog tužilaštva, koje vodi istragu.

Niko nije uradio procjenu štete koja je nastala, kada je u vatrenoj stihiji uništeno oko 765 vozila i 142 motocikla, koje je policija privremeno oduzela i čuvala na parkingu Auto-moto saveza.

Bonus video: