Ječmenica: Sad nam je lakše, nemamo pritisak

Večeras od 19 časova, prvi rival je Jedinstvo, od koga je Budućnost bila bolja u Podgorici sa 3:0, ali je predstavnik BiH tada igrao bez prvog tehničara Kisića.
53 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2012. 11:33h

Dvije nedjelje nakon što su uspješno startovali u premijernom izdanju i osvojili prvo mjesto u Podgorici na prvom turniru Balkanske lige, odbojkaše Budućnosti već od danas očekuju nove provjere u regionalnom takmičenju, u kojem učestvuju još predstavnici Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Domaćin drugog turnira, od petka do nedjelje, je Tetovo, a rivali ponovo isti, domaća Škendija, Jedinstvo iz Brčkog i Studenti iz Tirane. Izabranici Zorana Vukčevića su maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena, sa sve tri pobjede i samo jednim izgubljenim setom, pa će pokušati da naprave dobar rezultat i u Makedoniji.

"Mislim da će nam biti mnogo lakše u odnosu na prvi turnir, kada smo imali neki pritisak zbog domaćeg terena, a sada i poznajemo naše rivale. U svaku utakmicu ćemo ući motivisano, jer naša mlada ekipa ima veliku želju za dokazivanjem, tako da očekujem dobru igru. Idemo na pobjedu u svakoj utakmici – kaže za “Vijesti” Ivan Ječmenica.

Reprezentativni srednji bloker ističe da ovakve utakmice mnogo znače njemu i njegovim saigračima.

"Svi znamo kakva je naša liga, mislim da je oko toga sve ispričano, tako da ovu Balkansku ligu treba iskoristiti maksimalno. Valjaće nam jake utakmice za uigravanje i za pripremu završnice našeg šampionata. Po meni, svi koji mogu treba da se uključe u ovaj projekat i pomognu da zaživi ova ideja, ova liga, jer to je jedini spas za crnogorsku odbojku", dodao je Ječmenica.

Nakon prvog turnira i nekoliko slobodnih dana, Podgoričani su, prema riječima trenera Zorana Vukčevića, radili na oporavku igrača.

"Nijesmo navikli da igramo utakmice svaki dan, pa su igrači nakon turnira u Podgorici bili emotivno i fizički iscrpljeni. Nakon toga smo se i pripremali za ovaj turnir u Tetovu, i mislim da dosta spremno dočekujemo nastavak Balkanske lige. Istina, Bojan Strugar je imao malu povredu leđa, zbog čega je dva treninga bio na poštedi, ali je pod tretmanom naše medicinske ekipe, i smatram da će i on moći da pruži ono što se od njega očekuje. Marko Vukašinović je tri dana bio odsutan zbog obaveza na fakultetu u Beogradu, ali tim momcima moramo i uvijek smo izlazili u susret kada je fakultet u pitanju", kaže Vukčević.

Večeras od 19 časova, prvi rival je Jedinstvo, od koga je Budućnost bila bolja u Podgorici sa 3:0, ali je predstavnik BiH tada igrao bez prvog tehničara Kisića.

"Uz svo uvažavanje ostalih, Jedinstvo je najozbiljniji protivnik, igra najljepšu odbojku u odnosu na druge dvije ekipe, i to će nam, sigurno, biti najjača utakmica na turniru. Vjerujem da su se i oni potrošili u nedavnom derbiju prvenstva protiv Kaknja (0:3)", zaključio je Vukčević.

Rival Budućnosti u drugom kolu, u subotu (16.30), biće Studenti, dok će se u nedjelju sastati sa Škendijom (13.00).

Balkanska liga organizovana je kroz četiri turnira, a osim Podgorice i Tetova, domaćini će biti i Brčko od 11. do 13. januara, te Tirana od 25. do 27. januara.

Bonus video: