Jegdić boluje od težeg poremećaja

“Nesjećanje okolnosti nekog krivičnog djela ili tragičnog događaja se u sudskoj psihijatriji karakteriše kao stanje disocijalne reakcije. Tada osoba potiskuje traumatični događaj, a nakon saznanja da boluje od karcinoma, on se ničega ne sjeća"
278 pregleda 4 komentar(a)
Uroš Jegdić, Foto: Filip Roganović
Uroš Jegdić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.06.2018. 06:56h

Baranin Uroš Jegdić boluje od težeg duševnog poremećaja i iskazuje psihotično ponašanje.

To je juče zaključio vještak Stanko Milić na suđenju Jegdiću, optuženom za dvostruko ubistvo bračnog para Kalezić u maju prošle godine.

Jegdić je optužen za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Vještak je procijenio da on nema hronično psihijatrijsko oboljenje, ali da je, u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao poremećaj svijesti i smanjenu sposobnost shvatanja šta je učinio.

“Nesjećanje okolnosti nekog krivičnog djela ili tragičnog događaja se u sudskoj psihijatriji karakteriše kao stanje disocijalne reakcije. Tada osoba potiskuje traumatični događaj, a nakon saznanja da boluje od karcinoma, on se ničega ne sjeća”, naveo je vještak.

Vještaci su juče utvrdili i da se na mjestu tragičnog događaja nalazi puno Jegdićevih tragova, kao i barutnih čestica na njegovoj garderobi.

Jegdić se u toku postupka branio ćutanjem.

On je optužen da je, u maju prošle godine, ušao u kuću komšija Dušana i Bosiljke Kalezić i ispalio u njih nekoliko projektila od kojih su preminuli, a uhapšen je u trenutku kada je, nakon što je ubio bračni par, pokušao da se ubije.

Bonus video: