Tivat: Oštećen automobil visokog funkcionera HGI

Nepoznati počinilac ili više njih, nožem je isjekao sve četiri gume na automobilu, a oštrim predmetom oštećen je i lak na bočnoj strani vozila
56 pregleda 9 komentar(a)
Zvonimir Deković, Foto: Radio Dux
Zvonimir Deković, Foto: Radio Dux
Ažurirano: 13.12.2012. 14:48h

Automobil "folksvagen polo" Tivćanina Zvonimira Dekovića, predsjednika Hrvatske krovne udruge "Dux Croatorum", oštećen je sinoć na parkingu preko puta Dekovićeve porodične kuće u Donjoj Lastvi.

Nepoznati počinilac ili više njih, nožem je isjekao sve četiri gume na automobilu, a oštrim predmetom oštećen je i lak na bočnoj strani vozila.

Deković je poznat kao hrvatski aktivista i član najužeg rukovodstva Hrvatske građanske inicijative (HGI), a udruženje "Dux Croatorum" koje on vodi osnivač je Radio Duxa i inicijator obnove Hrvatske knjižnice "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi.

Zbog osjećaja lične nesigurnosti, vjerujem da će oni koji su zaduženi za rasvjetljavanje ovakvih događaja izaći sa konkretnim imenima, a frazu kako je istraga u toku, slušam, na ličnu žalost, već previše dugo kada je u pitanju hrvatska zajednica

Budući da ovaj čin ne možemo okarakterisati kao vandalski, kao pokušaj otuđivanja bilo čega iz automobila, jedini razlog jeste jasno poslata poruka, i to ne po prvi put", kazao je Deković, izražavajući očekivanje da će nadležni brzo otkriti počinice.

"Zbog osjećaja lične nesigurnosti, vjerujem da će oni koji su zaduženi za rasvjetljavanje ovakvih događaja izaći sa konkretnim imenima, a frazu kako je istraga u toku, slušam, na ličnu žalost, već previše dugo kada je u pitanju hrvatska zajednica", istakao je Deković i dodao da je oštećivanje njegovog automobila "čin evidentne političke prijetnje".

Povodom oštećivanja automobile visokog funkcionera HGI Zvonimira Dekovića tivatska policija pokrenula je istragu.

Bonus video: