Baranin ženi ciglom polomio lobanju

Prema istraživanjima u Crnoj Gori svaka treća žena u porodičnoj ili vanbračnoj zajednici trpi neku vrstu nasilja
116 pregleda 29 komentar(a)
Nasilje, Foto: Shutterstock
Nasilje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2012. 08:46h

U jeku medijske kampanje za borbu protiv nasilja u porodici, iz Bara je stigla prijava za pokušaj ubistva supruge – D. M. (35) je nakon svađe uzeo je ciglu i teško povrijedio svoju dvadesetosmogodišnju ženu.

Bračna svađa dogodila se u ponedjeljak oko 19 časova u dvorištu kuće u Starom Baru, u kojoj žive.

Tamo je najprije došlo do verbalne svađe supružnika.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je D. M. tokom svađe dohvatio ciglu iz dvorišta, a potom silovito udario ženu po glavi.

Od udarca, ona je izgubila svijest, a komšije su pozvale ekipu Hitne pomoći, kako bi joj pomogli.

Okrvavljena žena, u nesvjesnom stanju primljena je u bolnicu, a potom iste noći prebačena u podgorički Klinički centar, gdje je nekoliko sati bila u kritičnom stanju.

“Ima frakturu lobanje, ali od udarca nijesu oštećena meka tkiva”, kazao je sagovornik iz KC-a.

Nakon prijave o teškom nasilju policija je iste noći privela D. M. , a tužilac je djelo kvalifikovao kao “pokušaj ubistva”.

Nakon saslušanja u podgoričkom Višem sudu, sproveden je u Istražni zatvor u Spužu.

Policiji su i ranije prijavljivane česte svađe u toj porodici, ali scene nasilja u toj porodičnoj zajednici nijesu završavane tako brutalnim batinama kao u ponedjeljak veče.

Prema istraživanjima u Crnoj Gori svaka treća žena u porodičnoj ili vanbračnoj zajednici trpi neku vrstu nasilja, ali samo rijetke se odluče da slučaj prijave policiji.

Tokom prošle godine policija je na osnovu prijava podnijela krivične prijave protiv 230 osoba, od čega su mahom muškarci, zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici. Lani su 193 žene prijavile nasilje, dok je policija evidentirala i 22 slučaja nasilja nad maloljetnim osobama.

Od početka godine do 1. novembra 2012. godine, nešto je manje prijavljenih slučajeva - 109 žena prijavilo je nasilje u porodici.

Bonus video: