JEDAN PUCAO, DRUGI VOZIO MOTOR?

Uhapšeni Beranci osumnjičeni za pokušaj ubistva: Zekić pokušao da pobjegne?

"Osumnjičeni M.Z. i R.Đ. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, već privedeni državom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", kazali su iz Uprave policije.
1388 pregleda 4 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.06.2018. 21:06h

Beranska policija uhapsila je danas Marka Zekića i Radomira Đukića iz Berana zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića 10. juna ove godine.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njima se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a u tom događaju niko nije povrijeđen.

Iz Uprave policije su kazali da je prilikom privođenja Zekić pokušao da pobjegne u momentu kada mu je saopšteno da će biti uhapšen, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

"Sumnja se da su M.Z. i R.Đ, 10.06.2018. godine oko 20,10 časova, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su, u Polimskoj ulici u Beranama, na motoru-skuteru kojim je upravljao R.Đ. dok se iza njega kao saputnik nalazio M.Z, prvo prošli pored vozila "VW Golf V" koje je bilo parkirano ispred pekare, a potom se polukružno okrenuli i prišli iz istog pravca ovom vozilu u kojem se nalazio E.Š. i zatim pokušali da ga ubiju. Oni su, kako se sumnja, pokušali da ga ubiju na način što je M.Z. tom prilikom iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila E.Š, dok je R.Đ. upravljao skuterom. E.Š. je pokrenuo vozilo i skrenuo desno u drugu ulicu, dok su ga ova dva lica, sumnja se, pratila na skuteru i dalje pokušavajući da ga ubiju. U jednom trenutku E.Š. je uspio da im pobjegne nakon čega je prijavio događaj CB Berane", rekli su iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da su prilikom hapšenja od Zekića oduzete određene stvari koje će biti predmet vještačenja.

"Osumnjičeni M.Z. i R.Đ. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, već privedeni državom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.