Predstojećeg vikenda Trofej Podgorice u stonom tenisu

Turnir počinje u subotu 15. decembra u deset sati, a organizatori očekuju da će kvalifikacije biti završene istog dana oko 18 časova.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 20:06h

Međunarodni turnir u stonom tenisu “Trofej Podgorice 2012”, održaće se u sali OŠ “Radojica Perović” 15. i 16. decembra.

Povodom proslave Dana oslobođenja Podgorice, organizator otvorenog međunarodnog nadmetanja u konkurenciji seniora i seniorki su Stonoteniski savez Crne Gore, klub STK “Spin Uniqa” i glavni grad.

"Pobjednici će u obje konkurencije dobiti po 250 eura, druga mjesta donose po 150, dok će poraženi polufinalisti dobiti po 75 eura. Učešće na turniru najavili su i takmičari iz zemalja u okruženju i nadamo se pravom spektaklu. Ministartvo odbrane će obezbijediti smještaj i prevoz učesnika sa strane, a sponzori će pripremiti i dva obroka tokom takmičenja. S obzirom na svečarsko raspoloženje, planiran je i program koji će upotpuniti prostor između mečeva. Tako će modeli agencije “National Style”, Nine Stanišić, promovisati odjeću butika “Seka”, a nastupiće i iluzionisa Gogo Rekviem".

"Posjetiocima će biti služen i podgorički specijalitet “maslinske priganice”", kazao je menadžer manifestacije Nenad Raičević na jučerašnjoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali direktor Organizacionog odbora Srđan Popović, član OO Boris Jovićević, portparol Sanja Vlahović, predstavnik SO Podgorica Rajko Ćupić, kao i zaštitno lice turnira i suorganizator, Nina Stanišić.

Turnir počinje u subotu 15. decembra u deset sati, a organizatori očekuju da će kvalifikacije biti završene istog dana oko 18 časova. U nedjelju 16. decembra su polufinala i finala, a program počinje u deset sati.

- Ovaj prestižni olimpijski spor u Crnoj Gori je jako popularan kao rekreativni, a Savez želi da ga brojnim akcijama populariše i u takmičarskom smislu. Ovo je prva akcija, u kojoj želimo aktivno učešće publike i zato će biti i revijalnih mečeva, modnog i zabavnog programa. Želimo da se turnir tradicionalno održava povodom praznika glavnog grada, a osim toga, tokom naredne godine organizovaćemo i turnire u konkurenciji kadeta, juniora i veterana".

"Učestvujemo i u programu školskog sporta, pa će u subotu od 14 časova biti odigrane kvalifikacije za prvaka u srednjim školama, dok će finale biti u nedjelju od 13 sati. Osim glavnog sponzora osiguravajuće kuće Uniqa, zahvalni smo i brojnim drugim sponzorima, glavnom gradu i Vojsci Crne Gore, koji su pomogli da goste dočekamo na najbolji način", zaključio je Raičević.

Bonus video: