Đukić predat tužiocu: Optužen za pokušaj ubistva

Đukić je ispalio nekoliko hitaca u Pavićevića od kojih ga je jedan pogodio u nogu, nakon čega je napadač pobjegao
99 pregleda 0 komentar(a)
Zabjelska vektra, Mjesto pucnjave Zabjelo, Boris Pavićević, Željko Đukić, Foto: Savo Prelević
Zabjelska vektra, Mjesto pucnjave Zabjelo, Boris Pavićević, Željko Đukić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2012. 14:22h

Željko Đukić (33) iz Podgorice, koji je osumnjičen za ranjavanje sugrađanina Borisa Pavićevića (34) predat je zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici uz krivičnu prijavu za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

On se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon svađe pošao po pištolj i upucao Pavićevića

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Ž.Đ, 11. decembra 2012. godine oko 19,30 časova, u blizini zgrade „Zabjelska Vektra“ u ulici 27. marta u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja, pištolja marke „Crvena zastava“ cal. 7,62 mm, pokušao da liši života B.P", navodi se u policijskom saopštenju.

Đukić je ispalio nekoliko hitaca u Pavićevića od kojih ga je jedan pogodio u nogu, nakon čega je napadač pobjegao, a ranjeni mladić transportovan u Klinički centar

Policija je saopštila da je pucnjavi prethodila svađa u kafiću u "Zabjelskoj Vektri" između Đukića i Pavićevića koji je bio u društvu dvije osobe.

Đukić je otišao iz lokala, ali se vratio nakon sat vremena i nakon kraće svađe pucao u Pavićevića. Nedugo nakon toga je uhapšen, dok je u Kliničkom centru konstatovano da je Pavićević zadobio lake tjelesne povrede.

"O događaju je obaviješten nadležni tužilac, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzet je i pištolj, za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji je Ž.Đ. imao u ilegalnom posjedu", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: