"Hansenova djeca" u izdanju OKF-a

“Spahić sa istinskom poetskom snagom govori o životima zatočenika, njihovim svakodnevnim ritualima", zapisao je Klaudio Magris
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 09:56h

Roman “Hansenova djeca” jednog od najznačajnijih pisaca regiona, Ognjena Spahića, nedavno je izašao u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja, u okviru biblioteke Savremena proza.

Spahić govori o prijateljstvima, ljubavima, rivalitetu, ljudskoj veličini

Za roman “Hansenova djeca”, Spahić je dobio nagradu “Meša Selimović, kao i međunarodnu književnu nagradu “Ovid Festival Prize” za 2011. godinu.

Roman je za sada objavljen na francuskom, engleskom, italijanskom, slovenačkom, rumunskom, mađarskom i makedonskom jeziku.

“Spahić sa istinskom poetskom snagom govori o životima zatočenika, njihovim svakodnevnim ritualima. Spahić govori o prijateljstvima, ljubavima, rivalitetu, ljudskoj veličini naglo prekinutoj slabošću povrijeđenog tijela i pretvaranja u ništavilo; očaravajuća ljepota prirode pred zdravim okom, koja se pretvara za ono drugo, uništeno oko, u gustu maglu”, zapisao je o romanu “Hansenova djeca”, jedan od najznačajnijih savremenih italijanskih pisaca Klaudio Magris.

Bonus video: