Slobodan Milatović priprema novog "Vladimira Kućovića"

Milatović je kazao da će u u obnovljenoj verziji zadržati sve isto kao što je bilo u predstavi prije 35 godina, osim što će igrati drugi glumci
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 14:18h

Reditelj Slobodan Milatović u procesu je obnavljanja predstave "Vladimir Kućović" koju je prije 35 godina režirao u pozorištu DODEST. Tekst "Vladimir Kućović" djelo je crnogorskog pisca Rajka Cerovića, a obnovljena premijera se očekuje za 26. decembar u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović", u DODEST-u.

Kako je Milatović istakao za "Vijesti", namjera mu je da ispita kako u današnje vrijeme funkcioniše nešto što je prije 35 godina odisalo modernošću.

U obnovljenoj predstavi uloge tumače mlade snage Božo Zuber, Miloš Pejović, Radmila Božović, Aleksandar Radulović, Tijana Bjelica, Emir Ćatović, Jelena Simić, Andrea Mugoša i Julija Milačić. Muziku komponuje poznati dvojac Srđan Bulatović i Darko Nikčević, a scenografiju potpisuje Milatović.

Vladimir Kućović je prema Cerovićevom djelu, sin nasljednik rođen poslije šest sestara, a sam komad čini kolaž slika

U predstavi "Vladimir Kućović" iz 1977. godine, Vladimira Kućovića igrao je Milutin Mima Karadžić, a ostale uloge tumačili su Dušan Bojić, Jovanka Kovačević, Mladen Nelević, Žarko Laušević, Olga Bojić, Bojana Šušić, Ljilja Tošković, Stela Ćetković, Branka Stojković, Vesna Radunović i Džoni Hodžić. Muziku je komponovao Miladin Šobić, a predstava je igrana više od 40 puta na festivalima i u pozorištima širom Jugoslavije.

Milatović je kazao da će u u obnovljenoj verziji zadržati sve isto kao što je bilo u predstavi prije 35 godina, osim što će igrati drugi glumci.

Vladimir Kućović je prema Cerovićevom djelu, sin nasljednik rođen poslije šest sestara, a sam komad čini kolaž slika u kojima se smjenjuju prizori od rođenja do smrti glavnog junaka.

Predstava tumači pitanja tradicionalnog shvatanja muškarca i njegovog učešća u kontekstu naše sredine. Prva repriza "Vladimira Kućovića" biće 27. decembra takođe u DODEST-u.

Bonus video: