Advokat "Glamurki" traži da se sudi Dušku Kneževiću

“Sudija očigledno nije provjeravao ove podatke, već povjerovao Kneževiću, iako ga je i pozvao na saslušanje kao predsjednika Odbora te televizije"
96 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 08:02h

Advokat Vlado Bojić zatražio je od podgoričkog Osnovnog suda da pokrene postupak protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, zbog davanja lažnog iskaza u postupku koji su pokrenule tri bivše voditeljke Olivera Čolović, Jelena Filipović i Milica Marković protiv Televizije Atlas zbog mobinga, diskriminacije i izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa.

On je podsjetio da je Knežević, svjedočeći u tom sudu u oktobru, rekao da on nije imao uticaja na rad televizije i da je on predsjednik Atlas grupe.

Bojić je istakao da podaci Centralnog registra Privrednog suda govore drugačije, odnosno da je Knežević baš u periodu kada se i vršio mobing nad tužiljama, bio i predsjednik Odbora direktora Atlas televizije.

“Sudija očigledno nije provjeravao ove podatke, već povjerovao Kneževiću, iako ga je i pozvao na saslušanje kao predsjednika Odbora te televizije. Sud je dužan da pokrene postupak protiv Kneževića, a ukoliko oni to ne učine, mi ćemo”, ocijenio je Bojić.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Miodrag Pešić donio je krajem novembra djelimičnu presudu u tom postupku, kojom je odbio dio zahtjeva tužilja da im se isplati 30.000 eura zbog mobinga i diskriminacije na radnom mjestu.

U obrazloženju presude sudija je, između ostalog, naveo i da Knežević nije zaposlen u spornoj televiziji, već je predsjednik Atlas grupe, koja nije stranka u postupku, pa Atlas televizija ne može odgovarati za njegove postupke.

Drugi dio spora u kojem su tri bivše voditeljke televizije tražile naknadu štete od 35 hiljada eura od bivšeg poslodavca zbog izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa, juče je odložen za 28. januar sljedeće godine, zbog žalbe koju su tužiteljke podnijele na djelimičnu presudu Pešića. U žalbi koja će biti proslijeđena Višem sudu na odlučivanje se, između ostalog, navodi da tužiteljke sumnjaju da je odluka donijeta vaninstitucionalno, pod pritiskom tužene i njenog vlasnika Kneževića.

“Odmah po njegovom saslušanju, sudija je izrekao novu nikada najavljenu potrebu da donese prvu presudu povodom mobinga u Crnoj Gori i to odmah djelimičnom presudom. Suština zaokreta tog događaja i šta se u stvarnosti zaista iza dogodilo ili joj prethodilo, izaziva više nego opravdanu sumnju da je ovakvo presuđivanje presude samo poslužilo kao pravno sredstvo da se odbrani ugroženi lik i djelo Di Keja”, piše, između ostalog, u žalbi.

Bivša portparolka traži izuzeće Pešića

Bivša portparolka Atlas televizije Sonja Ilić, koja traži 20.000 eura od te medijske kuće zbog mobinga i diskriminacije, juče je tražila izuzeće sudije Pešića iz tog postupka.

Njena punomoćnica, advokat Bojana Bošnjak, koja je iz iste advokatske kancelarije koja zastupa i tri bivše voditeljke te televizije, u zahtjevu za izuzeće, navela da su takav zahtjev postavili zbog donošenja djelimične presude u sporu protiv iste tužene, a koji su pokrenule Čolović, Filipović i Marković, a prije svega zbog razloga koje je taj sudija naveo za odbijanje njihovog tužbenog zahtjeva.

“Smatramo i imamo ozbiljne razloge za sumnju u nepristrasnost i objektivnost ovog sudije kada je u pitanju ovaj tuženi”, navodi se u zahtjevu, koji je proslijeđen predsjedniku tog suda na odlučivanje.

Ilić je tužila Atlas zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti i traži obeštećenje od 20.000 eura.

Galerija

Bonus video: