Porodica traži od Pakjaa da završi karijeru

Džinki, supruga filipinskog boksera, nije jasno tražila od Manua da završi karijeru, ali se to naslućuje izjave koju je dala filipinskim medijima
1 komentar(a)
Mani Pakjao, Foto: Reuters
Mani Pakjao, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2012. 14:46h

U meču u Las Vegasu, koji nije bio za svjetsku titulu u velter kategoriji, Huan Manuel Markez je u finišu šeste runde nokautirao Manu Pakjaa.

Filipinac je još dugo nakon razornog uadrca Meksikanca ostao da leži u ringu.

To je bio povod da porodica Pakjaa zatražila je Manua.

“Molim se Bogu odavno da on prestane da se bavi boksom, jer je veoma mlad ušao u ring. Dugo ga molim da se povuče, ali jednostavno on to ne želi da uradim. ne znam do kada misli da se bori. Smatram da je vrijeme da radi neke druge stvari u životu”, rekla je Dionizija, Manuova majka.

Džinki, supruga filipinskog boksera, nije jasno tražila od Manua da završi karijeru, ali se to naslućuje izjave koju je dala filipinskim medijima.

“Zna on šta ja već dugo od njega očekujem”, bila je kratka Džinki, a potom nastavila: "Kada vidim supruga povrijeđenog, onda ne mogu da spavam. Teško preživljavam svaki njegov meč".

Međutim, očigledno da će se Manu ponovo oglušiti o želju majke i supruge da se povuče.

"Svaki meč je dio igre, ponekad dobiješ ponekad izgubiš. Radujem se sad odmoru, a onda ću se vratiti u ring", istakao je filipinski bokser.

Bonus video: