Alžirac uhapšen zbog pet krađa

On je uhapšen istog dana, kada su ga policijski službenici zatekli u pokušaju da iz jednog vozila ukrade stvari
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2012. 11:50h

Službenici Područne jedinice Podgorica – Ekspoziture za suzbijanje imovinskih delikata uhapsili su juče državljanina Alžira, H.I. (26) iz Konstantina, zbog sumnje da je istog dana, na području Podgorice, počinio pet krađa.

"Sumnja se da je H.I u jutarnjim časovima, počinio dvije teške krađe, dvije teške krađe u pokušaju i jednu krađu u vozilima, vlasništvo građana iz Podgorice" navodi se u saopštenju Uprave policije.

U policiji sumnjaju da je H.I. prilazio vozilima, koja su bila parkirana u Bulevaru Pera Ćetkovića, ulici Avda Međedovića i Zmaj Jovinoj ulici, iz kojih je, nakon što je kamenom razbijao staklo, u dva slučaja ukrao više stvari, uglavnom garderobu i asesoar.

U dva slučaja, nakon razbijanja stakla i ulaska u vozilo, nije uzeo ništa, dok je u jednom slučaju, iskoristivši to što je vozilo bilo otključano i nepažnju vlasnika, sa sjedišta suvozača ukrao mobilni telefon.

On je uhapšen istog dana, kada su ga policijski službenici zatekli u pokušaju da iz jednog vozila ukrade stvari.

Sve ukrafene stvari su pronađene i vraćene vlasnicima.

Od osumnjičenog H.I. je, u prostorijama PJ Podgorica, u prisustvu tumača za arapski jezik, uzeta izjava.

On je, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava podnijetim po nepoznatom počiniocu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Bonus video: