Hiršer trijumfovao u Val Dizeru

Iznenađenje je priredio Njemac Stefan Luic osvajanjem drugog mjesta sa sekundu i 16 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.
0 komentar(a)
Marsel Hiršer, Foto: Fonet
Marsel Hiršer, Foto: Fonet
Ažurirano: 09.12.2012. 14:02h

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobjednik je trećeg veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u francuskom Val Dizeru.

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do prve pobjede ove sezone, 13. u Svjetskom kupu, došao je u ukupnom vremenu minut, 54 sekunde i 10 stotinki.

Hiršer je drugi put u karijeri pobijedio u Val Diteru, gdje je slavio u slalomu 12. decembra 2010. godine.

Iznenađenje je priredio Njemac Stefan Luic osvajanjem drugog mjesta sa sekundu i 16 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

On je bio 25. nakon prve vožnje, a prvi put u karijeri izborio je plasman na pobjedničko postoilje u Svjetskom kupu.

Amerikanac Ted Ligeti, koji je dobio prva dva veleslaloma ove sezone, bio je treći sa zaostatkom od sekundu i 42 stotinke.

Na četvrtom mjestu završio je Njemac Feliks Nojrojter, peti je bio Italijan Masimilijano Blardone, a šesti Norvežanin Aksel Lund Svindal.

Hrvat Ivica Kostelić osvojio je 14, dok je pobjednik jučerašnjeg slaloma, Francuz Aleks Pinturo, današnji nastup završio na 28. mjestru, iako je nakon prve vožnji bio drugoplasirani.

Ligeti je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 260 bodova. Hiršer je drugi sa 240, dok je treći Melg sa 150 bodova.

Svindal je vodeći u generalnom plasmanu Savjetskog kupa sa 440 bodova. Ligeti je drugi sa 402, a treći Hiršer sa 380 bvodova.

Bonus video: