Jedna osoba povrijeđena u 14 saobraćajnih nezgoda

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdat 161 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijeto 39 prekršajnih prijava
0 komentar(a)
putevi, Foto: Zoran Đurić
putevi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.12.2012. 09:16h

U Crnoj Gori se u protekla 24 sata dogodilo 14 saobraćajnih nezgoda, a jedna osoba je lakše povrijeđena.

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdat 161 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijeto 39 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela 21 vozačku dozvolu i šest pari registarskih tablica.

Put Šavnik-Žabljak zatvoren je za saobraćaj svih vrsta vozila, zbog mećave i jakih udara vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su upozorili da u sjevernim predjelima Crne Gore, zbog niskih temperatura, ima poledice, naročito na mostovima, usjecima i tunelima.

Oni podsjećaju da je upotreba zimske opreme obavezna u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom i navode da je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere za vrijeme sniježnih padavina na dionicama preko planinskih prevoja, u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Put Podgorica-Ribarevine zatvoren je za saobraćanje šlepera i kamiona sa prikolicom.

Na putu Nikšić-Vilusi saobraća se uz pratnju snjegočistača naizmjenično.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Kotor-Lepetani zbog izgradnje kanalizacionog sistema Muo-Prčanj-Stoliv do završetka radova saobraćaj je u prekidu i preusmjeren na put preko Tivta.

Na magistralnom putu M-2 u mjestu Dobrota, zbog izgradnje prolaza za pješake, saobraćaće se u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom lokalnim putem kroz Dobrotu.

Saobraćaj za sve vrste motornih vozila biće zatvoren do 21. decembra na starom putu Podgorica-Danilovgrad, poslije skretanja za Malo brdo na desnoj traci, zbog pripremnih radova za izgradnju potpornih zidova. U tom periodu saobraćaće se za naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraća se na dionicama Šćepan Polje-Plužine kod tunela 50, na magistralnom putu Debeli Brijeg-Kamenari u mjestu Kumbor i na magistralnom putu Petrovac-Podgorica u mjestu Donji Bukovik.

Bonus video: