Milenijum ispred Akademika

Milenijum je u konkurenciji 36 ekipa iz zemlje i inostranstva bio najbolji u svim uzrasnim kategorijama, osim poletaraca gdje je dominirao podgorički Kodokan.
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2012. 12:41h

Završno takmičenje u sezoni, 7. međunarodni džudo turnir, Kup oslobođenja Podgorice pripao je domaćinu, Džudo klubu Milenijum.

Milenijum je u konkurenciji 36 ekipa iz zemlje i inostranstva bio najbolji u svim uzrasnim kategorijama, osim poletaraca gdje je dominirao podgorički Kodokan.

Takmičenje je na četiri tatamija održano u sali Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Milenijum je bio najuspješniji klub, ispred prošlogodišnjeg osvajača trofeja Podgorice, nikšićkog Akademika. Treće mjesto pripalo je još jednom klubu iz glavnog grada, DŽK “Arso Milić”. Na 4. mjestu završila je nikšićka Sutjeska, dok je Radnički iz Obrenovca zauzeo 5. mjesto.

"Dugo smo se spremali za ovo takmičenje, završno u sezoni, na kojem smo bili domaćini. Imali smo šampionske ambicije i ostvarili smo ih sa 62 takmičara iz kluba, od ukupno 387. Bojali smo se nevremena, ali je turnir opravdao očekivanja, mada su zbog ciklona dolazak otkazali takmičari iz Mađarske, Rumunije i Slovenije. Nastupili su takmičari iz Srbije, BiH, Hrvatske, Albanije i Makedonije, i turnir je uspio i u masovnosti i kvalitetom borbi".

"Posebne plakete dobili su Lazar Ćupić, pobjednik u kategoriji preko 73 kilograma starijih pionira, koji je tako zaokružio sjajnu sezonu u kojoj je postao prvak Balkana i pobjednik Evropskog kupa u Đeru, kao i kadet Milija Darmanović, koji je slavio do 90 killograma i bio bronzani na Balkanskom prvenstvu", kazao je Zoran Prelević, trener Milenijuma, koji je bio uspješan organizator memorijalnog turnira.

Galerija

Bonus video: