Uticaj hladnoće na kožu: Ne koristiti nadražujuća sredstva

Ne treba upotrebljavati moguće nadražujuće preparate, primjenjivati dnevnu njegu koja sadrži isto toliko vlage koliko i njegujuće masnoće sa zaštitnim učinkom.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2012. 19:15h

Izgled kože zavisi od mnogih unutrašnjih i spoljašnjih uticaja. Zato uvijek iznova treba ispitivati kako koža izgleda, kakva je pri dodiru, te u kakvom se stanju nalazi.

Kada se hladnoća uvuče pod kožu, iritira termoreceptore, te mikrocirkulaciju kože učini prozirnom, tada je krajnje vrijeme za preduzimanje zaštitnih mjera.

One moraju biti prilagođene individualnoj strukturi kože.

Ne treba upotrebljavati moguće nadražujuće preparate, primjenjivati dnevnu njegu koja sadrži isto toliko vlage koliko i njegujuće masnoće sa zaštitnim učinkom, blage tehnike masiranja, njegujući make up radi zaštite od hladnoće.

Ovome se mogu dodati za večernju njegu specijalna, individualno prilagođena liječenja ampulama i maskama, kao i svi biljni ekstrakti koji pročićavaju krv i djeluju ublažavajuće.

Oči koje djeluju umorno i teško, mnoge bore na gornjim očnim kapcima kao i lepezasto postavljene bore na stranama lica, sve to čini lice starim.

Dio ispod očiju može izgledati jako upalim u odnosu na jabučne kosti.

Ponekad se stvaraju i „vrećice“.

Područje oko očiju formira određena muskulatura koja ima jak uticaj na okolno tkivo i koja stvara kružne oblike oko očiju. Ovaj dio je vrlo osjetljiv na vremenske prilike i prečesto čišćenje. Zato treba koristiti odgovarajući proizvod u zavisnosti od godina, načina života i problema koji imamo na ovom dijelu.

Bonus video: