Uhapšen državljanin Kosova, oduzet pištolj i municija

294 pregleda 0 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock.com
pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.06.2018. 12:56h

Podgorička policija je uhapsila državljanina Kosova J.G. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama, kao i vozila sa zatamnjemim staklima na prednjem dijelu vozila. Tom prilikom službenici Interventne jedinice CB Podgorica, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozla marke „BMW“ kosovskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri lica, J.G, A.M. i P.T, državljani Kosova", navodi se u policijskom saopštenju.

Navodi se da su u ladici vozila našli pištolj marke „Zoraki“ kalibra 7,65 mm sa četiri metka, u ilegalnom posjedu, a za koji se sumnja da pripada J.G.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se J.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici CB Podgorica nastaviće sprovođenje planskih pojačanih aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lic", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: